Warmtematje 100-150 mm Terramat warmtemat
14.99

Warmtematje 100-150 mm Terramat warmtemat

€ 14,99

Terra Heatmat 100-150 warmtemat voor insecten en reptielen

- +

Warmtemat 100-150 Terramat


De Terramat Heatmat

De Terra Heat Verwarmingsmatten zijn de perfecte oplossing voor een gezonde omgeving voor je terrarium, insectarium, mierenboerderij of vivarium. Door de verwarmingsmat op of onder de bodem te bevestigen zal de bodem geleidelijk en met weinig verbruik van energie verwarmd worden.
Dit warmtematje is in de wereld het meest bekend en gekocht. Hij is in diverse formaten en wattages beschikbaar. De warmte wordt geproduceerd door infrarood en heeft een lange golflengte.


Geschikt voor

- Kweek en verzorging van mieren.
- Kweek en verzorging van wandelende takken.
- Kweek en verzorging van bidsprinkhanen.
- Kweek en verzorging van reptielen en insecten.


Gebruik

In principe kan deze warmtemat gebruikt worden zonder thermostaat. In het geval dat een specifieke temperatuur ingesteld moet worden, bij bepaalde dierensoorten, of als er twijfel is over de (constante) temperatuur, is het verstandig om een thermostaat te gebruiken. Ook deze is bij ons verkrijgbaar.

Deze warmtemat is 100 bij 150 mm en is geschikt voor alle Mierenboerderijen met zand, gips of van acryl. Je kunt een deel van het nest hier keurig mee verwarmen. De mieren hebben daardoor de keus om een deel van het nest op een warmere en/of vochtigere plek te houden. De ontwikkeling van een mierenkolonie kan met een warmtemat een heel stuk sneller gaan. Het is niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen.

Gebruik nooit de warmtemat onder een nestbuisje van een mierenkolonie, dat kan zorgen voor condensvorming en problemen met temperatuur.

Ook in een netcage of kweekkooi kun je deze warmtematjes inzetten om een deel (bv met de eitjes die moeten uitkomen) te verwarmen. Gebruik voor grotere kweeknetten (zoals de professionele kweekkooi) een grotere warmtemat.


Voordelen en eigenschappen

- De buitenwand van de mat is sterk, duurzaam en uitstekend UV-bestendig
- Goed verdeelde verwarming over het gehele oppervlakte
- Geen voorverwarming nodig omdat de verwarmingsmat goed geleid bij iedere temperatuur
- Kant-en-klaar voor gebruik door de aangegoten stekker
- Maximale veiligheid door de isolatie van de mat.
- Gekeurd veilig EN60335-1 / EN60335-2-96. Klasse II IPX4
- Geschikt voor het gebruik met verschillende soorten temperatuurregelaars zoals dimmers, staafthermostaten, digitale klokthermostaten of andersoortige regelaars
- 230 volt


Diverse modellen verkrijgbaar

Terra Heat Warmtematten:
Warmtemat 100-150 mm - 2,5W
Warmtemat 130-274 mm - 5W
Warmtemat 150-390 mm - 9W
Warmtemat 150-520 mm - 12W
Warmtemat 258-274 mm - 12W
Warmtemat 274-388 mm - 18W
Warmtemat 410-600 mm - 45W

Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

Product vragen
Hoe warm wordt de terramat 100x150mm? Is de mat zelfklevend? Hoe lang is het aansluitsnoer?

Bedankt voor je vragen. De mat bereikt een temperatuur die iets hoger is dan ons lichaamstemperatuur (rond de 40 graden). Exact is dit niet aan te geven, aangezien het afhankelijk is van de plek waar je meet en de positie op de mat zelf. Verder is de mat niet zelfklevend, want door de warmte zou een lijmlaag het niet lang volhouden. Het snoer aan de mat is zo'n 1,4 meter lang. Als er nog vragen over zijn, neem dan gerust via email contact met ons op.

Hoe lang is het aansluitsnoer?

Bedankt voor je vraag. De stekker en het aansluitsnoer zijn samen zo'n 150 cm, 1,5 meter. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Warmtemat 100x150 gekocht voor terrarium 20x20x35 voor huisvestiging van een bidsprinkaan. Is het de bedoeling dat we het matje onder het terrarium leggen (voor zover dat kan met de aansluiting van het snoer) en moet er dan onder het matje nog een speciale isolerende laag of kan dat gewoon op elke ondergrond geplaatst worden?

Bedankt voor je vraag. Het warmtematje geeft een plaatselijke warmte af (geen hoog wattage). Je kunt het dus naar wens plaatsen, onderop of aan de zijkant plakken. Er hoeft dus geen isolerende laag of specifiek bodemmateriaal gebruikt te worden. Als er nog vragen over zijn, stuur ons gerust een email.

kun je bij dit product ook instellen wat de tempratuur is zo als dat je op 25 graden kan zetten want in mijn kamer is het in de winter meestal onder de 15 graden en dan doet mijn koningin niks

Bedankt voor je vraag. Wanneer je een constante temperatuur wilt behalen zul je moeten werken met een thermostaat. Deze kan dat regelen en zelfs zorgen voor een dag/nacht ritme.

Ik wil mijn orchideekasje van 20 x 35 cm op minimaal 15 graden houden in een ruimte waarvan in de winter de temperatuur tot 5 graden zakt. Welke warmtemat heb ik daarvoor nodig?

Bedankt voor je vraag. Dit is afhankelijk van hoe snel je het warm wilt krijgen. Hoe groter het matje, des te hoger het wattage en dus hoe sneller het warm zal zijn. Voor een constante temperatuur heb je wel een thermostaat erbij nodig. Je kunt deze warmte tevens bereiken met een warmtekabel.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding