Vochtigheid

Een goede luchtvochtigheid is voor veel wandelende takken van groot belang. Als de luchtvochtigheid te laag is, kunnen vervellingen fout aflopen. Het dier komt vast te zitten in zijn oude velletje, en droogt misvormt op. De dieren kunnen ook sterven aan watertekort als ze van nature een hoge luchtvochtigheid horen te hebben. Teveel nattigheid en weinig ventilatie kan echter resulteren in ziekte en dood.

Een goede luchtvochtigheid is te verkrijgen door een paar keer per dag of per week te sproeien met water. Dit kan gewoon kraanwater zijn uit een plantenspuit. Hoe vaak je moet sproeien hangt af van het soort. Bij de beschrijving van de soorten wandelende takken op deze website wordt hier aandacht aan besteed.

De bodem van het hok moet bedekt zijn met een bodembedekking die vocht vasthoud. Te denken valt aan vermiculiet, cocospeat, houtsnippers, aarde uit de tuin of grind. Schimmel dient meteen verwijderd te worden en kan voorkomen worden door het hokje vaker schoon te maken. Let ook op dat er geen ongedierte in de bodemlaag leeft. Zelf geef ik de voorkeur aan fijn aquariumgrind of onbemeste potgrond als bodem voor mijn insectenverblijven. Sommige wandelende takken leggen hun eitjes in de grond, deze dieren moeten per sé een laag aarde hebben als bodemsubstraat als ze volwassen zijn.

Wandelende takken halen hun drinken uit de blaadjes die ze eten en drinken soms ook de waterdruppeltjes die je op de wand van het hok en de blaadjes spuit. Als jouw wandelende takken direct heel fantatiek gaan drinken iedere keer dat je met water sproeit, kan je misschien beter wat vaker sproeien. Ze hebben dan wel erg veel dorst.

Filteren
Filter by Prijs
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren