Huisvesting

Een verblijf voor wandelende takken moet aan 5 critera. Dat zijn grootte, ventilatie & vochtigheid, temperatuur, vervellingsruimte en voedsel.
Een paar voorbeelden voor een hok voor wandelende takken zijn grote faunaboxen, terraria, aquaria, een bloemenvaas met een panty erover, plastic bak met ventilatiegaten…

Grootte
Het hok van een wandelende tak moet minstens 3 keer zo hoog en 2 keer zo lang zijn als zijn lengte. Bij meerdere takken moet er genoeg ruimte zijn voor iedereen.

Ventilatie & luchtvochtigheid
Het hok moet voldoende luchtverversing/ventilatie hebben. Sommige soorten hebben meer ventilatie nodig, anderen minder. De ventilatie hangt samen met de luchtvochtigheid. Veel ventilatie betekend een lagere luchtvochtigheid, dus als je soort vochtig moet zitten moet je hem dan vaker sproeien. Ook als je verblijf te vochtig is, kan extra ventilatie helpen om het minder vochtig te maken. Hoe vochtig het verblijf moet staat per soort vermeld onder Soorten.

Vervellingsruimte
Ze moeten takjes of stokjes hebben om makkelijk van de bodem naar boven te kunnen lopen en om aan te vervellen. Het beste is ook om gaas aan de bovenkant van het hok te hebben, dit kan de wandelende tak makkelijk vasthouden om aan te vervellen. Onder dat gaas of die takjes moet een lege ruimte zijn van minstens 2x de lengte van de wandelende tak, want daar zal hij gaan hangen tijdens het vervellen. Er moeten genoeg plekjes zijn om ongestoord te kunnen vervellen voor elke dier!

Voedsel
Er moet altijd voedsel aanwezig zijn voor de wandelende takken. Welke bladeren dat zijn voor jouw soort wandelende tak staat vermeld bij het soort. De afgeknipte takken met bladeren kan je in een glas water in het hok zetten. Zorg dat die niet om kan vallen door hem te verzwaren of vast te plakken aan de bodem.

Filteren
Filter by Prijs
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Insecten Terrarium CUBE deluxe
  Mail mij zodra op voorraad!
  Insecten Terrarium CUBE deluxe
  € 39,99
 2. Insecten kweeknet, netcage M
  Sale
  Insecten kweeknet, netcage M
  Speciale prijs € 14,99 Normale prijs € 19,99
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren