Peruphasma schultei
Peruphasma schultei wordt ook wel aangeduid met psg 270. Zij komt van nature voor in een klein gebiedje in Peru.

Lees verder in deze caresheet over de verzorging van deze wandelende tak.

 

Peruphasma schultei nimf

Peruphasma schultei nimfje

 

Uiterlijk
Dit soort is zwart met gele oogjes, en als ze volwassen is heeft ze kleine rode vleugeltjes.
Er is weinig verschil tussen de mannetjes en vrouwtjes, alleen de vrouwtjes zijn ong. 7 cm lang en de mannetjes met 5 cm iets kleiner.

 

Gedrag
Dit soort wandelende tak is erg snel. Vooral ’s avonds willen ze nog wel eens hard lopen bij het openmaken van het verblijf. Overdag verstoppen ze zich tussen de blaadjes.
Bij ruw vastpakken kan dit soort wandelende tak een irriterende vloeistof afscheiden. Deze stof is ongevaarlijk, maar irriteert ogen en neus voor korte tijd. Het is dus raadzaam kinderen niet zelf met de dieren om te laten gaan, omdat zij soms nogal ruw kunnen doen.

 

Voedsel
Dit soort eet ligusterbladeren. Liguster is wintergroen en wordt vaak gebruikt als plant voor heggen. In de stad is deze plant dus vaak te vinden in tuinen.

 

Omgevingseisen
Kamertemperatuur is prima voor deze dieren, een temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius,.
Dit soort heeft een luchtvochtigheid nodig van ongeveer 40 – 60 %. Dit wordt gehaald door ongeveer 2x per week te sproeien. Te nat houden kan infecties geven.
Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit dus minstens 21 cm hoog en 14 cm breed.

 

Voortplanting
De mannetjes en vrouwtjes zijn van elkaar te onderscheiden door hun grootte. Vrouwtjes zijn dikker en breder en zijn veel groter dan de mannetjes.
Je kan ze gewoon samen in een hok houden, als ze toe zijn aan paren dan doen ze dat vanzelf.
De eitjes zijn ronde zwarte balletjes.
De eitjes komen na 4 á 5 maanden uit. Bewaar de eitjes op een vochtig papiertje. Dit moet vochtig blijven maar niet echt nat. Pas op voor schimmel!

Filteren
Filter by Prijs
Geen producten gevonden voor deze selectie.