Porcelliomides pruinosus “powder orange”
0.99
Porcelliomides pruinosus “powder orange” isopods

Porcelliomides pruinosus “powder orange”

€ 0,99

Let op: de prijzen zijn per stuk! 
Isopods zijn leuke dieren voor de hobby maar worden ook gebruikt in terrarium of paludarium. Ze ruimen voedselresten op, uitwerpselen en eventueel eitjes van mijt. Tevens zijn ze een goede aanvulling in voedsel voor reptielen en amfibieën, dit vanwege hun hoge calciumgehalte.

- +

Porcelliomides pruinosus “powder orange”

Nimfen uit eigen kweek. Het geslacht van de nimfjes is willekeurig. Wil je ermee kweken, dan adviseren we een groep van 10 nimfjes te bestellen.

 

Informatie

Deze Isopods komen uit zuid-west Azie. Ze zijn nog heel jong en groeien snel. We verzenden ze tussen een paar mm en 1,5 cm. Ze zijn dan een aantal weken oud. Natuurlijk geven we garantie op het levend overkomen van deze bijzondere dieren.

Porcellionides pruinosus 'Poeder Sinaasappel', ook wel Poeder Sinaasappel Isopoden genoemd, is een winterharde soort isopod en produceert snel als deze eenmaal is vastgesteld. Poederoranje isopoden vormen een geweldige schoonmaakploeg in een bioactieve opstelling of naturalistisch terrarium. 

Als je deze isopods buiten een vivarium wilt houden, raden we aan ze op een Isopod-substraat te houden.

 

Uiterlijk

Deze isopods kunnen 7 tot 12 mm worden en hebben een mooie oranje kleur. 

 

Gedrag

Deze soort is lekker actief en staat ook bekend om zijn snelheid. In zeldzame gevallen kunnen uitgehongerde isopods proberen het schild van vers geruide ongewervelde dieren consumeren of zelfs knagen aan kleine of delicate reptielen of amfibieën. We raden je daarom aan voldoende voeding aan te bieden voor de Isopods.

 

Voedsel

Iospods zijn echte opruimers. Ze eten onder andere dood hout, dood beuken en eikenblad, visvoer, komkommer en champion. Sepia mag zeker niet ontbreken omdat ze een hoge behoefte hebben aan calcium, dit kun je ook aanbieden in poedervorm.

 

Omgevingseisen

Isopods kunnen niet tegen glas oplopen, een glazen bak als huisvesting is al voldoende. Gebruik cocopeat als bodem gemixt met humus, dode bladeren (beuken en eiken) wat stukken verteerd hout en schors. De Porcelliomides pruinosus "powder orange" steld geen hoge eisen zijn omgeving. Sproei 1 deel van het verblijf zodat ze zelf kunnen kiezen voor een droger of vochtiger plek. De temperatuur mag tussen de 21 en 25 graden zitten.

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding