Wandelend Blad
7.9900

Wandelend Blad

Speciale prijs € 7,99 Normale prijs € 9,99

Wandelende blaadjes van nog maar een paar cm groot. Bijna niet van een blad te onderscheiden zo goed kunnen deze bijzondere dieren zich beschut houden!

Wandelend blad

Afhankelijk van onze voorraad kweek ontvang je PSG72 of PSG278.

Vroeger stond deze soort bekend als Phyllium sp. Wandelende bladeren vallen onder de groep Phasmida, waar ook de wandelende takken onder vallen. Phyllium giganteum heeft ook een psg nummer gekregen, namelijk psg 72. Phyllium sp. komt van nature voor in Maleisië.

Dit is het grootste soort wandelend blad, ze worden ongeveer 10 cm. Wandelende bladeren zijn alleen wel lastiger om gezond te houden dan de meeste wandelende takken. Lees verder in deze caresheet om meer te weten te komen over de verzorging.


Uiterlijk

Dit soort lijkt dus erg op een blaadje, vandaar de naam wandelende bladeren. Ze zijn afgeplat van boven en onder en hebben lobjes aan de poten. In cultuur komen alleen vrouwtjes voor maar in de natuur komen ook mannetjes voor. De jongen worden kastanjebruin geboren, en na ongeveer 2 weken worden ze groen en vanaf de eerste vervelling fel groen. De vrouwtjes hebben 8 vervellingen in 6 tot 9 maanden tot volwassenheid.


Gedrag

Dit soort wandelende blad is heel rustig. Ze beweegt overdag niet zoveel. Bij het hanteren kan ze wel gaan trillen alsof het waait. Ze loopt ook vaak schokkerig om de wind na te bootsen.

’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten, want het zijn nachtdieren.


Voedsel

Dit soort eet braam- en eikenblad. Je kan de takken en bladeren langer vers houden door ze in een bekertje water te zetten. Dek de bovenkant van het bekertje af, zodat de nimfen niet in het water kunnen vallen en zo verdrinken.

De jonge nimfen kunnen het beste eik én braam gevoerd worden. Soms zijn de kleintjes te klein om de rand van een blad aan te knagen, je kan bij jonge nimfjes daarom het beste de randjes van bladeren afscheuren op knippen.


Omgevingseisen

De temperatuur moet rond de 20°C zijn, ideaal is rond de 23°C.

Dit soort heeft de lucht graag vochtig. Een 4x per week sproeien naar gelang de ventilatie van het hok is goed. Ventilatie is erg belangrijk, zorg dat de lucht genoeg ververst zodat schimmel geen kans heeft. Als je veel ventilatie in het verblijf hebt moet je iedere dag met water sproeien.

Jonge wandelende blaadjes moeten erg vochtig gehouden worden, het is aan te raden het verblijf vaak te sproeien en ook vaak even schoon te maken.

Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekent dit dus 30 x 30 x 30 cm, groter is altijd beter. Andere wandelende takken kunnen niet samen met Phyllium giganteum in een hok gehouden worden, omdat de wandelende takken makkelijk kunnen eten van de platte randjes van het wandelend blad.


Zorg voor de eieren

Het vrouwtje laat ongeveer 100 eieren op de grond vallen. De eieren hebben licht nodig (geen direct zonlicht). Bewaar de eieren op een vochtige ondergrond. Deze mag niet nat zijn, en iets warmer (minimaal 23°C). De levensverwachting van een volwassen dier is 6 maanden tot een jaar.

Product vragen
Kunnen wandelende bladeren Vrouwtjes zich net zoals wandelende takken voortplanten zonder man nodig?

Bedankt voor je vraag. Bij deze soort in principe niet. Bij het reuzen wandelend blad is het wel mogelijk zonder man. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email!

hoi heb een vraagje ik ben op zoek na wandelend blad hoe zit het met bestelen rond om het corona virus en wat zijn de lever tijden

Bedankt voor je vraag. We kunnen nog steeds verzenden. Binnen Nederland levert DHL meestal nog gewoon de volgende dag. We kunnen helaas geen enkele garantie geven op de levertijd momenteel (door de drukte), maar we geven wel garantie op het levend overkomen. Elke werkdag verzenden wij bestellingenot 16.30. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Beste Ik heb enkele vragen in verband met de wandelende bladeren die u aanbiedt. - Allereerst levert momenteel nog of ligt uw bedrijf tijdelijk stil? - Wat kan je de wandelende bladeren voeren in de winter wanneer er geen braam- en eiken bladeren zijn om ze te geven? Alvast bedankt voor de informatie. Vriendelijke groet

Bedankt voor je vraag. We kunnen gewoon verzenden in deze tijd. De overkomstduur is soms wat langer door drukte bij DHL. Verder kun je braam ook in de winter tegenwoordig gewoon in de natuur vinden, dat is geen probleem. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

waar kan ik aan de voedsel komen en is een Medium Insecten verblijf, 10x10x15 goed

Het wandelend blad leeft van bijvoorbeeld braam, je kunt dit in de natuur op heel veel plekken vinden. De insectenverblijf is aan de kleine kant, voor wandelend blad raden we het insecten terrarium aan (20x20x35). Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Hallo, kan je deze soort samen houden zonder canibalisme? met vriendelijke groet, Quintijn van Dijk

Beste Quintijn, bedankt voor je vraag. Wandelende blaadjes zijn niet kannibalistisch. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust.

kan ik ook alleen 2 wandelende bladeren psg278 bestellen en wat is het verschil tussen l2 en l5

Bedankt voor je vraag. Helaas is dit niet te selecteren op soort, we verkopen ze willekeurig, op dit moment hebben we alleen psg72. De verschillen in l2 en verder zijn de verschillen in formaat en leeftijd. Ook dit is niet te selecteren en verzenden we volledig willekeurig. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email.

moet het licht heel de dag aan blijven of moet het s'avonds uit. in het terrarium

Bedankt voor je vraag. Je kunt een dag/nacht ritme maken zoals in de natuur. Zijn er nog vragen, mail ons dan gerust.

Hoe worden ze verzonden?

We verzenden ze via de pakketpost. De diertjes worden zorgvuldig verpakt en goed verzorgd verzonden.

- Kan ik een vrouwtje wandelend blad aanvragen om te bestellen? - Hoe oud zijn ze?

Wanneer het mogelijk is om een geslacht te bestellen geven wij deze optie weer op de productpagina. Ze worden verzonden in L2-L5.

Hallo kunnen deze wandelende bladeren samen in een bak met wandelende takken??

Bedankt voor je interesse. Deze soorten kunnen met elkaar samen leven. Echter moet je wel erop letten dat beide soorten een verschillende type blad/voeding nodig hebben. Het is van belang dat deze voedingsbron altijd goed beschikbaar is.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding