Wandelend Blad
9.9900

Wandelend Blad

Speciale prijs € 9,99 Normale prijs € 12,99

Wandelende blaadjes van nog maar een paar cm groot. Bijna niet van een blad te onderscheiden zo goed kunnen deze bijzondere dieren zich beschut houden!

- +

Wandelend blad

Afhankelijk van onze voorraad kweek ontvang je PSG72 of PSG278.

Vroeger stond deze soort bekend als Phyllium sp. Wandelende bladeren vallen onder de groep Phasmida, waar ook de wandelende takken onder vallen. Phyllium giganteum heeft ook een psg nummer gekregen, namelijk psg 72. Phyllium sp. komt van nature voor in Maleisië.

Dit is het grootste soort wandelend blad, ze worden ongeveer 10 cm. Wandelende bladeren zijn alleen wel lastiger om gezond te houden dan de meeste wandelende takken. Lees verder in deze caresheet om meer te weten te komen over de verzorging.


Uiterlijk

Dit soort lijkt dus erg op een blaadje, vandaar de naam wandelende bladeren. Ze zijn afgeplat van boven en onder en hebben lobjes aan de poten. In cultuur komen alleen vrouwtjes voor maar in de natuur komen ook mannetjes voor. De jongen worden kastanjebruin geboren, en na ongeveer 2 weken worden ze groen en vanaf de eerste vervelling fel groen. De vrouwtjes hebben 8 vervellingen in 6 tot 9 maanden tot volwassenheid.


Gedrag

Dit soort wandelende blad is heel rustig. Ze beweegt overdag niet zoveel. Bij het hanteren kan ze wel gaan trillen alsof het waait. Ze loopt ook vaak schokkerig om de wind na te bootsen.

’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten, want het zijn nachtdieren.


Voedsel

Dit soort eet braam- en eikenblad. Je kan de takken en bladeren langer vers houden door ze in een bekertje water te zetten. Dek de bovenkant van het bekertje af, zodat de nimfen niet in het water kunnen vallen en zo verdrinken.

De jonge nimfen kunnen het beste eik én braam gevoerd worden. Soms zijn de kleintjes te klein om de rand van een blad aan te knagen, je kan bij jonge nimfjes daarom het beste de randjes van bladeren afscheuren op knippen.


Omgevingseisen

De temperatuur moet rond de 20°C zijn, ideaal is rond de 23°C.

Dit soort heeft de lucht graag vochtig. Een 4x per week sproeien naar gelang de ventilatie van het hok is goed. Ventilatie is erg belangrijk, zorg dat de lucht genoeg ververst zodat schimmel geen kans heeft. Als je veel ventilatie in het verblijf hebt moet je iedere dag met water sproeien.

Jonge wandelende blaadjes moeten erg vochtig gehouden worden, het is aan te raden het verblijf vaak te sproeien en ook vaak even schoon te maken.

Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekent dit dus 30 x 30 x 30 cm, groter is altijd beter. Andere wandelende takken kunnen niet samen met Phyllium giganteum in een hok gehouden worden, omdat de wandelende takken makkelijk kunnen eten van de platte randjes van het wandelend blad.


Zorg voor de eieren

Het vrouwtje laat ongeveer 100 eieren op de grond vallen. De eieren hebben licht nodig (geen direct zonlicht). Bewaar de eieren op een vochtige ondergrond. Deze mag niet nat zijn, en iets warmer (minimaal 23°C). De levensverwachting van een volwassen dier is 6 maanden tot een jaar.

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding