Peruphasma schultei, Black Beauty, psg 270
3.9900

Peruphasma schultei, Black Beauty, psg 270

Speciale prijs € 3,99 Normale prijs € 5,99

Peruphasma schultei, ook wel Peruaanse wandelende tak of Black Beauty genoemd.

- +

Peruphasma schultei

Deze soort wordt ook wel Black Beauty genoemd, vanwege zijn mooiere donkere kleur. Bijzonder kenmerkend zijn de kleine rode vleugeltjes die volwassen exemplaren krijgen.


Uiterlijk

Dit soort is zwart met gele oogjes, en als ze volwassen is heeft ze kleine rode vleugeltjes.
Er is weinig verschil tussen de mannetjes en vrouwtjes, alleen de vrouwtjes zijn ong. 7 cm lang en de mannetjes met 5 cm iets kleiner.

Gedrag

Dit soort wandelende tak is erg snel. Vooral ’s avonds willen ze nog wel eens hard lopen bij het openmaken van het verblijf. Overdag verstoppen ze zich tussen de blaadjes. Bij ruw vastpakken kan dit soort wandelende tak een irriterende vloeistof afscheiden. Deze stof is ongevaarlijk, maar irriteert ogen en neus voor korte tijd. Het is dus raadzaam kinderen niet zelf met de dieren om te laten gaan, omdat zij soms nogal ruw kunnen doen.


Voedsel

Deze soort eet ligusterbladeren. Liguster is wintergroen en wordt vaak gebruikt als plant voor heggen. In de stad is deze plant dus vaak te vinden in tuinen. De liguster takken zijn goed te stekken. Schuin afknippen en in potje water en ze groeien door. De black beauty's zijn geen grote eters, dus je hebt niet al te veel blad nodig.


Omgevingseisen 

Kamertemperatuur is prima voor deze dieren, een temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius.
Deze soort heeft een luchtvochtigheid nodig van ongeveer 40 – 60 %. Dit wordt gehaald door ongeveer 2x per week te sproeien. Te nat houden kan infecties geven. Je kunt dit ideaal meten met de 2in1 meters die verkrijgbaar zijn op onze site (met of zonder sensor).


Behuizing

Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft de soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit dus minstens 18 cm hoog en 10 cm breed, groter mag dus natuurlijk ook. Je vindt op onze site ook een speciaal insecten terrarium met goede ventilatiestrook aan de bovenzijde en schuifruit aan voorzijde.


Voortplanting

De mannetjes en vrouwtjes zijn van elkaar te onderscheiden door hun grootte. Vrouwtjes zijn dikker en breder en zijn veel groter dan de mannetjes. Je kan ze gewoon samen in een hok houden, als ze toe zijn aan paren dan doen ze dat vanzelf. De eitjes zijn ronde zwarte balletjes. De eitjes komen na 4 á 5 maanden uit. Bewaar de eitjes op een vochtig papiertje. Dit moet vochtig blijven maar niet echt nat. Pas op voor schimmel!

Product vragen
Zijn er nog andere planten soorten die ze eten?

Bedankt voor je vraag. Je kunt ze voeren met liguster en sering. Het is dus wel beperkt. Maar liguster is een veel gebruikte haagplant. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Hoe wordt het geleverd? En is de prijs per stuk?

Bedankt voor je vraag. We verzenden met blad in een transparant, geventileerd bakje. De prijs is per stuk. Stuur ons gerust een email als er nog vragen zijn.

Kunnen twee mannetjes of twee vrouwtjes bij elkaar? Van de Peruphasma schultei?

Bedankt voor je vraag, dat kan inderdaad!

Kunnen deze samen met PSG 1?

Bedankt voor je vraag. Als je het juiste blad aanbiedt, dan is het combineren van verschillende soorten mogelijk inderdaad, zo lang er maar voldoende ruimte is voor alle dieren. Zijn er nog vragen, mail ons gerust.

Lusten deze ook klimop?

Ze eten alleen liguster

Als je er twee besteld, krijg je dan een mannetje en een vrouwtje?

We versturen volledig willekeurig aangezien het geslacht van de jonge nimfjes nog niet is te zien. Als er nog vragen over zijn, stuur ons dan gerust een email!

worden ze als volwassen , nimfen of eieren gestuurd

Bedankt voor je interesse. Wanneer we deze op voorraad hebben verzenden wij deze in nimf staat. Dit betekent tussen L2-L5.

kun je deze ook met de indische wandelende tak houden?

Bedankt voor je vraag. Deze soort is ook te houden met andere wandelende tak soorten. Let er wel op dat deze soort leeft van liguster en de meeste andere wandelende takken van een ander soort blad. Zorg er dan ook altijd voor dat je voldoende voeding aanwezig hebt voor je verschillende soorten.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding