Begin je eigen Mierenboerderij

Nimfje Diapherodes gigantea psg260
4.99
Nimfje Diapherodes gigantea psg260

Nimfje Diapherodes gigantea psg260

€ 4,99

Een nimfje van de bijzondere Diapherodes gigantea. Aangeduid met PSG260. 

Diapherodes gigantea

1 wandelende tak Diapherodes gigantea (nimfje) PSG260 voor € 4,99. 


Algemene Info

Deze bijzondere wandelende takken soort heet Diapherodes gigantea. De soort heeft ook een psg nummer gekregen, psg 260.

De wandelende tak komt van nature voor in Costa Rica en is heel populair vanwege de aparte vormen en zijn mooie uiterlijk. Mannetjes hebben erg mooie vleugels. Ze zijn vaak groen gekleurd, vrouwen worden lekker groot.

Wat opvalt is het grote verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. De vrouwtjes zijn dik, stekelig en wel tot 15 cm lang. De mannetjes zijn juist smal met lange vleugels, weinig stekels en hebben een lengte van zo'n 10 centimeter.


Beweging en gedrag

Deze wandelende tak is een rustig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtactief zijn, zullen ze overdag niet veel beweging vertonen. ’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten.


Voeding

Deze soort eet diverse bladeren zoals braambladeren, eikenblad, eucalyptusblad en laurierbladeren. Braambladeren zijn in de winter altijd te vinden. Zorg voor onbespoten voedsel!

De nimfjes worden bij ons opgevoed met braamblad, dus adviseren wij dit soort blad te gebruiken voor de nimf. Je kunt ook verschillende bladeren mengen (waaronder in elk geval braam) zodat ze eerst kunnen wennen aan ander type blad.


Omgevingseisen

De temperatuur mag variëren tussen de 20 °C en 30 °C. Kamertemperatuur is dus prima voor deze dieren.
De wandelende tak stelt vrij hoge eisen aan de luchtvochtigheid, een paar keer peer week het verblijf wat sproeien als basis is voldoende, blijf goed kijken of ze dorstig zijn en kijk uit voor schimmelontwikkeling. Ook mogen ze wat drinkwater hebben. Voor de nimfjes komt de vochtigheid precieser. Elke paar dagen (bv om de dag) de voedingsblaadjes licht besproeien, zodat de omgevingsvochtigheid goed is en de takjes kunnen drinken.
Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig van minstens 3x de lengte van het dier hoog, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit een omvang van minstens 45 cm hoog en 30 cm breed.


Voortplanting

Volwassen mannetjes zijn goed te onderscheiden omdat ze smaller zijn, vleugels hebben en lange voelsprieten.
Dit soort plant zich seksueel voort. Je kan de mannetjes en vrouwtjes gewoon samen in een terrarium houden. De eitjes zijn ronde bruine balletjes.
De eitjes komen na rond 6 maanden uit als een mannetje het vrouwtje heeft bevrucht. Bewaar de eitjes op een vochtig papiertje en lekekr warm. Dit moet altijd vochtig blijven maar niet echt nat. Het liefst de eitjes bij een temperatuur van 25 °C bewaren. Pas ook hier op voor schimmel!


Verzending

We verzenden de nimfjes alleen per pakketpost. Het geslacht is nog niet zichtbaar. Veel plezier met het observeren van deze bijzondere dieren!


Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

Product vragen
Nog geen vragen
Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding