Begin je eigen Mierenboerderij

Nimfje Australische wandelende tak psg9
3.99

Nimfje Australische wandelende tak psg9

€ 3,99

Een nimfje van de bijzondere Australische Flappentak. Aangeduid met PSG9. 

- +

Australische Flappentak

1 wandelende tak Australische Flappentak (nimfje) PSG9 voor € 3,99. 


Algemene Info

Een paar weken oude wandelende takken van de soort Extatosoma tiaratum. Deze wordt ook wel de Australische flappentak genoemd, of in het Engels Macleays Spectre Stick Insect. De soort heeft ook een psg nummer gekregen, psg 9.

De wandelende tak komt van nature voor in Australië en Nieuw Guinea en is heel populair vanwege de aparte vormen en zijn formaat. Ze lijken meer op een cactus dan op een tak. Ze hebben opvallende stekeltjes en uitstulpingen aan de poten. Ze zijn vaak bruin gekleurd, en heel soms zijn er ook groene varianten van dit soort te vinden.  Op de foto's hierboven zie je hoe mooi ze er uit zien!!

Wat opvalt is het grote verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. De vrouwtjes zijn dik, stekelig en wel 15 cm lang. De mannetjes zijn juist smal met lange vleugels, weinig stekels en een lengte van zo’n 12 a 13 cm.


Beweging en gedrag

Deze wandelende tak is een rustig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtactief zijn, zullen ze overdag niet veel beweging vertonen. ’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten.


Voeding

Deze soort eet diverse bladeren zoals braambladeren, framboosbladeren, eikenblad, roosbladeren, hazelaar en eucalyptusbladeren. Braambladeren zijn in de winter altijd te vinden. Zorg voor onbespoten voedsel!

De nimfjes worden bij ons opgevoed met braamblad, dus adviseren wij dit soort blad te gebruiken voor de nimf. Je kunt ook verschillende bladeren mengen (waaronder in elk geval braam) zodat ze eerst kunnen wennen aan ander type blad.


Omgevingseisen

De temperatuur mag variëren tussen de 20 °C en 30 °C. Kamertemperatuur is dus prima voor deze dieren.
De wandelende tak stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, 2 keer peer week het verblijf wat besprenkelen als basis is voldoende, kijk uit voor schimmelontwikkeling. Ook mogen ze wat drinkwater hebben. Voor de nimfjes komt de vochtigheid precieser. Elke paar dagen (bv om de dag) de voedingsblaadjes licht besproeien, zodat de omgevingsvochtigheid goed is en de takjes kunnen drinken.
Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig van minstens 3x de lengte van het dier hoog, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit een omvang van minstens 45 cm hoog en 30 cm breed.


Voortplanting

Volwassen mannetjes zijn goed te onderscheiden omdat ze smaller zijn, vleugels hebben en lange voelsprieten.
Dit soort kan zich parthenogenetisch of seksueel voortplanten. Je kan de mannetjes en vrouwtjes gewoon samen in een hok houden. De eitjes zijn ronde bruine balletjes.
De eitjes komen na ongeveer 4 tot 6 maanden uit als een mannetje het vrouwtje heeft bevrucht, parthenogenetische eitjes komen na een half jaar tot een jaar pas uit. Bewaar de eitjes op een vochtig papiertje. Dit moet altijd vochtig blijven maar niet echt nat. Het liefst de eitjes bij een temperatuur van 25 °C bewaren. Pas ook hier op voor schimmel!


Eigen kweek

De wandelende takken zijn door ons zelf gekweekt en worden alleen per pakketpost verzonden. Het geslacht is nog niet zichtbaar. Veel plezier met het observeren van deze bijzondere dieren!


Hulp nodig? Download deze pdf met instructies:

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Customer Questions
No Questions
Did you find what you were looking for?

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding