Begin je eigen Mierenboerderij

Springbok Bidsprinkhaan - Miomantis caffra
9.99

Springbok Bidsprinkhaan - Miomantis caffra

€ 9,99

Miomantis Engels ook wel South African Mantis genoemd. Een Miomantis is makkelijk in de verzorging waardoor het een geliefde beginnerssoort is.

Het stadium van de bidsprinkhaan is vanaf L3 tot L5

Miomantis caffra

Het stadium van de bidsprinkhaan is vanaf L3 tot L5


Informatie

miomantis caffra, South African Mantis

de Miomantis is een bidsprinkhaan van gemiddeld fomaat, waardoor het een geliefde beginnerssoort is. Lees deze caresheet met basis informatie hoe je een Miomantis kunt verzorgen.


Uiterlijk

Dit soort bidsprinkhaan is lichtgroen van kleur, soms ook bruin.
De vrouwen worden wat groter dan mannen, vrouwen worden ongeveer 5 cm en mannen 4 cm. De mannen zijn smaller met iets langere vleugels. De vrouwen zijn breder, met vleugels die tot op het achterlijf reiken.


Gedrag

De miomantis is vergelijkbaar met de Hierodula, alleen word ze niet zo groot. Ze jaagt actief achter haar prooi aan als ze hem eenmaal in de gaten heeft. Een krekeltje die op de bodem van het verblijf loopt is snel opgemerkt, en al snel wordt de achtervolging ingezet. De prooi beland dan al vlug in de vangarmen van dit roofdier.


Voedsel

Volwassen Miomantis kunnen als voedsel makkelijk krekels aan die net zo groot zijn als zijzelf, zelfs een grotere prooi word zonder problemen gevangen. evenals kakkerlakken en halfwas treksprinkhanen.


Omgevingseisen

De ideale temperatuur is ongeveer 24 °C, maar kamertemperatuur is ook prima. ’s Nachts mag het iets koeler zijn dan overdag, maar minimaal 18 °C.
Dit soort stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, maar het is wel belangrijk elke dag of om de dag met water te sproeien. Een richtluchtvochtigheid is ongeveer 40 tot 65 %. Te lang te vochtig is doodsoorzaak nummer 1 bij dit soort.
Zoals bij alle soorten bidsprinkhanen, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen dier betekent dit dus minstens 20 cm in de hoogte en 15 cm in de breedte. Een mooie maat voor een terrarium zou 20 x 20 x 35 zijn, zodat er ook plaats is voor nepplanten en veel zitstokjes.

Product vragen
Beste heer/mevrouw, Mag deze bidsprinkhaan in eenzelfde kooi als wandelende takken? Ik heb namelijk twee wandelende takken en zou graag nog een bidspinkhaan erbij willen hebben. Ik zou graag uw reactie snel willen ontvangen. Groeten, Dyan (8 jaar)

Een bidsprinkhaan is een roofdier, de kans dat deze de wandelende takken zal aanvallen is zeer groot. Beter dus van niet.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: Voor 16.30 besteld, elke maandag tot donderdag verzonden!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding