Mierenboerderij startset, kweek je eigen mierenkolonie
21.9900

Mierenboerderij startset, kweek je eigen mierenkolonie

Speciale prijs € 21,99 Normale prijs € 34,99

Kweek je eigen Lasius niger, zwarte wegmier kolonie. Helemaal compleet, inclusief voedingsbakje, voeding, een mierenkolonie Lasius niger met koningin, werksters en broed en inrichting voor je voedingsbakje!

- +

Mierenboerderij startset

Kweek nu je eigen mierenkolonie, een wel heel bijzondere aanbieding.
Alles wat je nodig hebt om te starten met het kweken van je eigen mierenkolonie vind je in deze startset!


Inhoud van de set


- Mierenkolonie Lasius niger, koningin, werksters en broed
- voedingsset met honingdauw, suikerwater, fruitvliegjes,
- voedingsbakje,
- voedingsplateau,
- pipet,
- koppelstuk,
- afsluitdopje,
- aansluitslang,
- protectiesleeve,
- zakje zandleem,
- zakje siersteentjes,
- instructies in de video en op ons YouTube kanaal.


Uitbreidingsmogelijkheden van de set


In plaats van de zwarte wegmier, kun je hierboven ook kiezen voor de oogstmier (Messor barburs), daarnaast kun je alvast een arena of Mierenboerderij gips selecteren voor een unieke aanbiedingsprijs.

 

Hieronder vind je de video waarin we laten zien hoe de set aan te sluiten is. De genoemde prijzen is een speciale feest actie en deze is uiteraard niet meer van toepassing. De huidige aanbiedingsprijs vind je boven!
Product vragen
Wanneer gaat de sale weg

Bedankt voor je vraag. Deze aanbieding gaat er voorlopig niet uit! Als er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Heb je ook een starters pakket met de oogstmier en hoe duur is deze?

Bedankt voor je vraag en zeker, je kunt bij deze startset onder de prijs ook kiezen voor de Messor, oogstmier. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

op welke tempratuur dienen mesor barbarus gehouden te worden

Dit is zoals in de productinformatie omschreven, Temperatuur: Kamertemperatuur, 15-30 graden. In de zomerperiode kun je een wat hogere temperatuur aanhouden (advies rond de 25 graden indien mogelijk), in de winterperiode van november-februari rond de 15 graden.

ziten er ook mieren bij?

Bedankt voor je vraag. De inhoud van de set staat in de tekst omschreven. Een mierenkolonie Lasius niger, zwarte wegmier zit er dus standaard bij. Als er nog vragen zijn, stuur ons dan gerust een email.

als je het voedingsbakje gaat veranderen naar arena m bij de starterset krijgje dan ook de in rigting er bij?

Bedankt voor je vraag. De inrichting set kun je los erbij bestellen. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email!

Kan de koningin ook verplaatsen naar de master major gips?

Bedankt voor je vraag. Dat kan en gebeurt ook, maar wel pas als de kolonie groot genoeg is, je hebt dus geduld nodig en moet het tijd geven. Zeker tot een kolonie zo'n 30-50 werksters groot is. Je vindt aanvullende informatie ook in de instructies bij de Major mierenboerderij, in Mieren zijn helden en onze (Youtube) video's. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email.

Hallo, wanneer moet je uitbereiden als je het starters pakket koopt?

Bedankt voor je vraag. Dit hangt af van de ontwikkeling van je kolonie. Het kan zijn na een paar maanden, het kan ook langer dan een jaar duren Gemiddeld kan een kolonie verhuizen naar een groter nest als ze 30-50 werksters groot zijn. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email.

Door de afwezigheid van ventilatie begint het nest na een tijd te stinken. Is hier een remedie voor?

In principe zou het niet moeten stinken. Het buisje moeten de mieren deels netjes kunnen houden. Is dat niet zo, mail ons dan even een foto hoe het er uit ziet, het kan dan nodig zijn om het nestbuisje te vervangen (verkrijgbaar via onze website), maar op basis van een foto kunnen we je daar verder mee adviseren.

is het belangrijk als het nest groter word dat je dan ook master major gips koopt?

Bedankt voor je vraag. Zodra je kolonie groot genoeg is (30-50 werksters) kun je uitbreiden. Dat kan inderdaad bijvoorbeeld met de mierenboerderij major gips. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

Wat moet je doen als je de mieren niet meer wil

Je kunt de mieren dan aan iemand anders overdoen, of aan ons terugdoen. Je vindt hier ook informatie over op onze website.

Is dit niet zielig want mijn vader vindt van wel

Wij zijn van mening dat het houden van alle andere huisdieren zieliger is dan het houden van mieren. Simpelweg omdat ze een beter leven krijgen dan dat ze in de natuur zouden hebben. Sterker nog, de koninginnen die wij opkweken voor de startsetjes zouden anders gewoon door vogels zijn opgegeten of door andere mieren zijn afgemaakt. Dus juist niet zielig!

als je het voedingsbakje gaat veranderen naar arena m bij de starterset krijgje dan ook de in rigting er bij?

Bedankt voor je vraag. De inrichtingsset kun je er zelf bij bestellen, die krijg je er niet gratis bij.

Heb ik genoeg als ik een startset en een arts kingdom major bestel?

Dat is een prima start inderdaad. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

Er is niet echt een verluchting in de startset. Moet ik deze dan dagelijks even openen en weer sluiten?

Bedankt voor je vraag. Dit is niet nodig en levert eerder juist teveel stress op voor je kolonie. De opstelling 'ademt' voldoende en als je wekelijks voeding ververst, dan blijft er voldoende (meer dan) zuurstof in. Zijn er nog vragen, mail ons dan gerust.

Hoi, mijn mieren blijven in het reageerbuisje zitten en komen niet naar de Arena, wat kan ik doen?

De mieren gaan hier goed verzorgd weg en hebben de eerste dagen of zelfs weken niet perse iets nodig. Blijf wel wekelijks voeding verversen, zorg voor een lekker warme plek en je hebt veel geduld nodig! Zorg ook voor een rustige omgeving, het kan door stress komen dat ze er niet uitgaan. En ten slotte moet de afstand naar het voedingsbankje niet te groot zin en het nestbuisje altijd beschut. Zijn er nog vragen, stuur ons gerust een email.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding