Mierenboerderij Gips Master Set
49.9900

Mierenboerderij Gips Master Set

Speciale prijs € 49,99 Normale prijs € 54,99

De Mierenboerderij Gips Master Set. Inclusief luxe verpakking en kortingscoupon voor mierenkolonie. Of kies gelijk hieronder een mierenkolonie en voeding tegen aanbiedingsprijzen.

- +

Mierenboerderij Gips Master Set

We kunnen ons goed voorstellen dat het maken van een keuze lastig is bij het zien van alle mogelijkheden om mieren te houden als huisdier en alle beschikbare (verzorgings)producten. Vandaar dat we een speciale set hebben samengesteld waarmee je zeker bent van een uitstekend startpunt voor deze super leuke hobby!

Een strak vormgegeven Mierenboerderij van gips vormt het hart van deze opstelling. Een volledig met de hand gemaakt robuust gipsnest, zeer degelijk gemonteerd.

De mierenboerderij is speciaal ontworpen met een uniek vochtreservoir. Vanuit het centrum van het nest regel je de vochtigheid met de bijgeleverde spuit. De kamers in het midden rondom het vochtreservoir zijn ondiep (4mm), zodat je het centrum van je kolonie goed kunt observeren. De kamers aan de buitenkant zijn dieper (7mm), zodat de werksters daar hun zaden en voedselvoorraad mooi kunnen opslaan. Alle kamers en gangen staan met elkaar in verbinding. Laat je verbazen hoe de mieren deze ruimte gebruiken en inrichten en ervaar zelf of ze zich houden aan ons 'script'!

Aan weerszijden is een opening gemaakt om de Mierenboerderij aan te sluiten op het nestbuisje met de kolonie en het voedingsbakje of de arena.

Je begrijpt dat wij niet anders kunnen, dan dit de 'Master serie' te noemen. We hebben deze mierenboerderijen uitgedacht op basis van onze jarenlange ervaring met het kweken en verzorgen van mierenkolonies. Omdat het handgemaakte nesten zijn, kan de kleurstelling en het materiaal per product iets varieren. De foto's geven een duidelijk beeld.

Mierenkolonie en voeding

In deze set vind je een coupon om een mierenkolonie met korting via onze website te bestellen. Je kunt de set dus cadeau doen zonder mierenkolonie en voeding, zodat de ontvanger dit later zelf kan uitkiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk direct een mierenkolonie en voeding mee te bestellen. Onder de prijs hebben we de opties weergegeven met aanbiedingsprijzen. De set is speciaal ontworpen voor de oogstmier soort. Dus ons advies is een Messor barbarus kolonie te kiezen (oogstmieren). Vanwege de intelligentie die deze soort laat zien in het verzamelen, opslaan en verwerken van zaden is dit onze favoriete mierensoort!

Inhoud van deze set 

- Kortingscoupon voor mierenkolonie
- Instructieflyer Mierenboerderij gips om je op weg te helpen
- Mierenboerderij Gips Major (2 aansluitopeningen)
- Arena M (12x8x7 - 2 aansluitopeningen)
- Halve meter slang
- Reageerbuis koppelstuk
- Protectiesleeve (bescherming mierenkolonie)
- Protectiefolie (bescherming nestdeel)
- 5 ml vochtspuit (voor het toedienen van vocht in het reservoir)
- Digitaal Boekje Mieren zijn helden, de link vind je direct in je orderbevestigingsmail!

Specificaties

Lengte: 15 cm
Breedte: 10cm
Dikte: 3cm (nestdeel varierend van 4 tot 7 mm)
Maatvoering arena: 12:8:7 cm
Aantal aansluitmogelijkheden gipsnest: 2 (10mm - aan weerskanten)
Aantal aansluitmogelijkheden arena: 2 (10mm - aan weerskanten)
Aantal kamers: 8
Aantal mieren: geschikt tot 200 mieren voor de meeste soorten
Bevochtiging systeem door uitsparing in het midden
Ventilatie: Arena ventilatie deksel
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Product vragen
Hoeveel vocht moet je iedere week toevoegen aan de gips major?

Bedankt voor je vraag. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals hoe groot je mierenkolonie is, of ze er al in gehuisvest zijn, welke soort mieren, of ze verwarmd worden of niet, welke tijd van het jaar het is. Je vindt in de handleiding/instructies erbij een advies en ook in onze video's op YouTube en via www.mierenboerderij.nl/media. Als je een specifieke situatie wilt voorleggen aan ons, stuur dan gerust een mail met toelichting en foto's, dan kunnen we je gericht adviseren!

Kan je in deze boerderij ook Lasius niger houden?

Dat kan zeker, maar de manier waarop de Mierenboerderij Major gemaakt is, is wel gericht op de oogstmier, Messor barbarus. Je kunt de Major en onderdelen echter ook los bestellen en dan voor een Lasius niger kolonie kiezen.

Als ik deze set bestel samen met een mierenkolonie wordt de kortingscode dan gelijk al toegepast of moet ik eerst deze bestellen en daarna de mieren? want dan moet je dubbel verzendkosten betalen.

Je kunt de mieren gelijk bijbestellen, voor de aanbiedingsprijs. De coupon hoef je dan niet te gebruiken. Die wordt met name gebruikt als je de mierenboerderij (zonder mieren dus) cadeau doet aan iemand anders.

is deze set compleet

Bedankt voor je vraag. Deze mierenboerderij set is compleet, je kunt een kolonie en voeding erbij selecteren en dan ben je klaar om de hobby te starten! Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

Is de oogstmier inheems ? Als het spelplezier eraf is, kunnen de mieren dan zonder problemen worden losgelaten ?

Bedankt voor je vraag, ze zijn niet inheems. Ze komen wel al voor in Frankrijk en rukken verder op naar boven. Maar als je inheemse of uitheemse kleine kolonies loslaat in de natuur hebben ze geen kans tot overleven (ze zijn te klein in aantallen daarvoor en zullen dienen als vogelvoer). Je kunt een kolonie dan beter via marktplaats aanbieden of aan ons terug doen. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust.

Moet je bij de zwartewegemier ook zaden in de arena leggen

Bedankt voor je vraag. De zaden zijn geen specifieke voedingsbron voor de zwartwegmier. Soms gebruiken ze het wel als bouwmateriaal. Maar het is dus niet nodig om het toe te voegen. Als er nog vragen zijn, stel ons gerust een email.

Zit in het master set ook inclusief mieren En voeding bij of moet ik die ook nog er bij kopen ?

Deze zitten erbij wanneer deze bij de extra mogelijkheden wordt bijbesteld.

Hoe krijg ik de mieren van de reageerbuis naar de boerderij/arena

Bedankt voor je vraag. Dit proces beschrijven wij in de video op onze homepage. Het is goed om het ritme van de mieren te volgen en dit proces niet te overhaasten of forceren.

Kun je evt een gipsBoerderij later aansluiten aan een acrylset?

Bedankt voor je vraag. Al onze producten zijn op elkaar aan te sluiten met een stuk transparante slang. Dus het antwoord is zeker, ja! Op deze manier hoef je je niet druk te maken over uitbreiding op de lange termijn. Tevens bieden wij verschillende varianten koppelmaterialen op je perfecte opstelling te maken.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding