Begin je eigen Mierenboerderij

Mierenboerderij Cube S
19.99

Mierenboerderij Cube S

€ 19,99

De Cube Mierenboerderij is geschikt voor vrijwel alle mierensoorten. De afmeting van dit product is 8x10x8cm en je kunt er helemaal omheen de gangen en kamers van het nest bekijken!

Mierenboerderij Cube S

Een degelijke mierenboerderij van gips in een kunststof cube. Je kunt helemaal om deze Mierenboerderij heen kijken. We leveren deze Mierenboerderij inclusief digitaal (download) Boekje 'Mieren zijn helden'. De gedrukte versie van het boekje is hier te bestellen: http://www.mierenboerderij.nl/boekje-mieren-zijn-helden.html

De mierenboerderij is ideaal om te starten. Daarbij is deze uitvoering zeer geschikt voor vrijwel alle mierensoorten (vooral voor de wat kleinere soorten).

In het gips is een uitsparing gemaakt om een beetje water toe te voegen. Precies in het midden bovenop. Zo kun je de mierenboerderij iets vochtig houden. Deze uitsparing is een paar cm hoog en via de bovenkant  te vullen met water. Dat kan met de bijgeleverde pipet of een spuitflesje, dit spuitflesje is in de categorie 'vocht' ook verkrijgbaar. Het water trekt vervolgens in het gips.

Het bovenste deel is ook te gebruiken als 'Arena', echter adviseren we een losse arena aan te sluiten, zodat je gemakkelijker voeding kunt toedien en het afval van de kolonie kunt opruimen. Bij elke arena leveren we gratis koppelmaterialen mee (aansluitslang etc).


Uitbreidbaar

Deze Mierenboerderij is via de 10 mm opening aan de zijkant eenvoudig te koppelen met andere nest en buitenverblijven. 


Keuze Mierenkolonie

Deze boerderij is geschikt voor vrijwel alle mierensoorten. Alleen niet voor grotere kolonies van soorten als Camponotus (grotere soorten met grotere aantallen). De kolonie leveren we in een reageerbuis en aansluitmaterialen om aan te sluiten op de opening in het cube nest.


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Nest Specificaties

Lengte: 10cm
Diepte: 8cm
Hoogte: 8cm
Dikte: 3cm (nestdeel 1,2 cm)
Aantal aansluitmogelijkheden: 1 (10mm)
Aantal kamers: 4 (in verschillende delen rondom)
Aantal mieren: geschikt tot 200 mieren voor de kleinere soorten
Bevochtiging systeem: van bovenaf in uitsparing
Beschutting: we adviseren een deel donker te maken (afplakken of met doek)
Jachtgebied arena, buitenverblijf inbegrepen: Ja, klein deel bovenop (advies: extra aansluiten)
Duur vochtigheid nest: 2-4 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Hulp nodig? Download deze pdf met instructies:

Product vragen
Hallo moet er dan ook modder in of zand en moet ik er mieren bij bestellen?

De cube is compleet van zichzelf, dus er hoeft niets extra in gedaan te worden (mag wel als decoratie en dan adviseer ik zo droog mogelijk). Arena, mieren en voeding kun je er los bij bestellen De Cubes zijn momenteel niet op voorraad (april 2020), maar we verwachten ze binnen 1 a 2 weken weer te hebben. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email!

Waar is de " uitsparing "?

Bedankt voor je vraag. Je kunt het laagste gedeelte gebruiken om vochtig te maken en te houden (niet nat, alleen iets vochtig, en ook alleen als je mieren verhuizen naar de cube). Verdere info vind je in de instructies die we meesturen.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding