Mierenboerderij Cube
36.99

Mierenboerderij Cube

€ 36,99

De Mierenboerderij Cube is geschikt voor alle mierensoorten. De afmeting van dit product is 15x10x8cm en je kunt van alle kanten je mieren bekijken met dit product.

Mierenboerderij Cube

Een degelijke mierenboerderij van gips in een kunststof cube. Je kunt helemaal om deze Mierenboerderij heen kijken. Gratis bij dit product ontvang je ons digitale boekje en handleiding 'Mieren zijn helden!'. De gedrukte versie van het boekje is hier te bestellen:
http://www.mierenboerderij.nl/boekje-mieren-zijn-helden.html

De mierenboerderij is ideaal om te starten. Daarbij is deze uitvoering zeer geschikt voor vrijwel alle mierensoorten (vooral voor de wat kleinere soorten).

In het relief bovenop kun je het vocht toevoegen om het nest wat vochtig te houden (eens in de paar weken). Precies in het midden bovenop. Je kunt het vullen met de bijgeleverde pipet of een spuitflesje. Dit spuitflesje is in de categorie 'vocht' ook verkrijgbaar. Het water trekt vervolgens in het gips.

Het bovenste deel is ook te gebruiken als 'Arena', echter adviseren we een losse arena aan te sluiten, zodat je gemakkelijker voeding kunt toedien en het afval van de kolonie kunt opruimen. Bij elke arena en extra nest leveren we gratis koppelmaterialen mee (aansluitslang etc).


Uitbreidbaar

Deze Mierenboerderij is via de 10 mm openingen aan de zijkanten eenvoudig te koppelen met andere nest en buitenverblijven. 


Keuze Mierenkolonie

Deze boerderij is geschikt voor vrijwel alle mierensoorten. Alleen niet voor grotere kolonies van soorten als Camponotus (grotere soorten met grotere aantallen). De kolonie leveren we in een reageerbuis en aansluitmaterialen om aan te sluiten op de opening in het cube nest. Zie hiervoor de laatste foto. De eenvoudige beschermsleeve voor het beschermen van de kolonie in de reageerbuis is hier te bestellen.


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Nest Specificaties

Lengte: 10cm
Diepte: 8cm
Hoogte: 15cm
Dikte: 3cm (nestdeel 1,2 cm)
Ventilatie: ja, geintegreerd in deksel
Aantal aansluitmogelijkheden: 2 (10mm)
Aantal kamers: 7 (in verschillende delen rondom)
Aantal mieren: geschikt tot 400 mieren voor de kleinere soorten
Bevochtiging systeem: van bovenaf in
Beschutting: we adviseren een deel donker te maken (afplakken of met doek)
Jachtgebied arena, buitenverblijf inbegrepen: Ja, klein deel bovenop (advies: extra aansluiten)
Duur vochtigheid nest: 2-4 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding