Begin je eigen Mierenboerderij

Kweekset fruitvliegen
5.99

Kweekset fruitvliegen

€ 5,99

Een complete set om je eigen fruitvliegen kweek op te zetten. Inclusief Nederlandstalige handleiding. De fruitvliegen zijn zo gekweekt dat ze niet kunnen vliegen, dus echt bedoeld als voeding voor andere insecten en reptielen.

- +

Kweekset fruitvliegen


Maak je eigen fruitvliegen kweek

Met deze set kun je je eigen fruitvliegen kweek opzetten. Geschikt om je mieren, bidsprinkhanen, gifkikkers en andere dieren mee te voeren. Let op: direct bij ontvangst in gebruik nemen, de meegeleverde fruitvliegjes leven namelijk maar kort.

De fruitvliegen zijn zo gekweekt dat ze niet kunnen vliegen.

Inhoud kweekset

– Kweekbakje;
– Handleiding;
– Zakje voedingsbodem;
– Zakje met houtwol;
– 30+ fruitvliegen.


Niet meegeleverd

– Maatbeker met 50 ml heet water;
– Iets om mee te roeren


Introductie

Volg de handleiding heel precies en je hebt binnen een paar weken duizenden fruivliegen met deze kweek. De meegeleverde fruitvliegen niet gebruiken als voeding, ze zijn alleen bedoeld om mee door te kweken.

Let op: direct bij ontvangst in gebruik nemen, de meegeleverde fruitvliegjes leven namelijk maar kort.

Product vragen
Hoe haal je een paar fruitvliegjes veilig uit de kweekpot om te voeren zonder de hele pot te legen?

Je kunt de pot even op de tafel tikken, dan vallen de vliegjes omlaag en vervolgens kun je het schuin houden, deksel eraf en een paar vliegjes er rustig uit tikken. Succes!

Hoelang gaat zo'n kolonie mee? En moet ik de voedselbodem zo nu en dan vervangen zodat ze langer mee gaan?

De fruitvliegjes gaan afhankelijk van de temperatuur een aantal dagen tot weken mee. Het duurt wel even voor de nieuwe vliegjes uitkomen (na inzetten) en dat is ook weer afhankelijk van bijvoorbeeld de temperatuur.

Er ontstaat schimmelvorming op de voedingsbodem. Hoe voorkom ik dit?

Wat schimmelvorming is wel gebruikelijk en hoeft geen probleem te zijn. Stuur bij twijfel ons gerust even een foto per email.

Er ontstaat schimmelvorming op de voedingsbodem. Hoe voorkom ik dit?

Bedankt voor je vraag. Het is gebruikelijk dat de voedingsbodem er vies uit komt te zien. De fruitvliegjes gaan dood en na een paar weken komen pas nieuwe vliegjes uit. De bodem wordt dus helemaal 'uitgeleefd'. Als er nog vragen zijn, stuur gerust een mail.

Hoe haal je een aantal fruitvliegjes uit de kweekpot zonder dat de hele pot leeg gaat?

Bedankt voor je vraag. Even de pot op een tafel tikken zodat de vliegjes naar beneden zakken. Dan rustig de deksel eraf en het aantal dat benodigd is eruit halen. Eventueel kun je ook een bakje insmeren met anti uitbraak olie, hierin een aantal fruitvliegjes tikken om deze vervolgens desgewenst te verdelen.

Wanneer ik dit product gebruik gaat de fruitvliegenkolonie al na 1 keer larven te hebben gehad dood. De volgende generatie maakt geen nieuwe fruitvliegen meer aan. Weten jullie hoe dit komt en hoe ik dit moet oplossen? Alvast bedankt, Tristan

Bedankt voor je vraag. Dit klopt, de fruitvliegen kweekset is geschikt om 1x mee te kweken. Daarna is de voedingsbodem op en dien je een nieuwe voedingsbodem te gebruiken. De nieuwe lichting vliegjes kan hier niet meer van leven en sterven dus uit zonder opvolging.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding