SNELLE VERZENDING
Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen.
Begin je eigen Mierenboerderij
Bestel hier je kweekset, een kweekbakje en ongeveer 20 eitjes van de Indische wandelende tak. De eitjes kunnen in het kweekbakje op een vochtig papiertje bewaard blijven (eens per week opnieuw vochtig maken is voldoende).
De eitjes zijn gemiddeld een paar weken oud, we verzenden eitjes van verschillende leeftijden door elkaar, zodat er bij normale omstandigheden steeds wat te zien blijft. Een deel komt naar verwachting binnen een paar weken tot een paar maanden uit, de rest uiterlijk binnen een half jaar. Aangezien de verzorging en omstandigheden belangrijk zijn voor het uitkomen van de eitjes, kunnen we geen garanties geven op het uitkomen van de eitjes.
Eitjes te koop van de Indische Wandelende Tak. De Indische wandelende tak wordt ook laboratorium wandelende tak genoemd en is het meest gehouden soort wandelende tak ter wereld. De soort heeft ook een psg nummer gekregen, psg 1. De officiële Latijnse naam is Carausius morosus.
De meeste mensen beginnen ook met deze soort als ze voor het eerst wandelende takken gaan houden. Ze zijn dan ook erg makkelijk te houden en eten goed beschikbaar voer, namelijk klimop.
Een Indische wandelende tak is een rustig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtactief zijn, zullen ze overdag niet veel beweging vertonen. ’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten. Ze kunnen niet bijten, krabben of gif uitscheiden en zijn makkelijk te hanteren. Ze kunnen ook niet springen en niet vliegen.
Deze soort eet heel veel soorten blaadjes. Ze staan bekend om het eten van klimop. Ze kunnen leven op allerlei soorten klimop en ze hebben geen andere bladeren nodig om gezond te zijn. Je kan ze wel veel andere bladeren voeren, zoals braam-, framboos-, eik-, roos-, hazelaar en ligusterbladeren. Braambladeren en klimop is in de winter altijd te vinden.
Planten uit winkels zijn bespoten met insecticiden! Hier gaan je wandelende takken direct van dood bij eten.
De temperatuur mag variëren tussen de 18 °C en 30 °C. Kamertemperatuur is dus prima voor deze dieren.
De wandelende tak stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, 2 keer peer week het verblijf wat besprenkelen als basis is voldoende, kijk uit voor schimmelontwikkeling. Ook mogen ze wat drinkwater hebben.
Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft de soort een verblijf nodig van minstens 3x de lengte van het dier hoog, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekend dit een omvang van minstens 24 cm hoog en 16 cm breed.
Deze soort is parthenogenetisch in cultuur. Dit betekent dat in gevangenschap er alleen vrouwtjes zijn, en de eitjes die zij leggen komen toch uit zonder dat er een mannetje is geweest. Uit die eitjes komen ook weer alleen vrouwtjes.
Als de vrouwtjes volwassen zijn, zullen ze eitjes gaan leggen. De eitjes zijn rond en bruin en hebben een klein dopje er op waar het nimfje later uit zal komen. Ze gooien ze gewoon op de grond. De eitjes komen na een paar maanden tot een half jaar uit.
Onze eitjes komen allemaal van eigen kweek en zijn goed verzorgd voor verzending.
Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.
Bedankt voor je vraag. Er zijn geen uitgebreide, andere instructies dan op het meegeleverde etiketje bij de eitjes. Want zo simpel is het... 'op een vochtig papiertje bewaren'. Dus af en toe wat vochtig maken en lekker warme plek uitzoeken. Veel succes en plezier ermee! Verdere informatie over de wandelende tak nimfjes en eitjes kun je ook hier bij het product lezen.
Bedankt voor je vragen. Als de nimfjes uitkomen dan kan het handig zijn ze nog in het kweekbakje te laten totdat ze 1 x verveld zijn (met een beetje klimop erbij), maar het is ook mogelijk om ze al bij andere grotere nimfen te plaatsen (mits er voldoende vocht aanwezig is). Verder is het inderdaad een kwestie van vochtig houden (het papiertje onder de eitjes) niet nat en als je het klimop voor de nimfjes wat vochtig sproeit, dan kunnen de nimfjes ook vanaf het blad wat drinken. Er hoeft dus een afzonderlijke drinkbron aangeboden te worden. Dat is vaak alleen maar een risico op verdrinking. Mochten er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!
Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller het (kan!) gaan. Advies is richting de 30 graden en dan de vochtigheid goed in de gaten te houden. Het kan ook op kamertemperatuur, maar dan duurt het wat langer. De totale duur is dan zo'n maand of 3 tot 5. Bij een hogere temperatuur wordt dat een stukje korter.
Zolang de voorraad strekt, we proberen dit product het hele jaar door beschikbaar te hebben.
Bedankt voor je vraag. Eitjes dienen op een vochtige ondergrond bewaard te blijven. Dit kan ook een stuk keukenrol zijn. Het beste op een constante temperatuur tussen de 18 en 30 graden.
Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen.
Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies
Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit
Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding