Nimfje Australische flappentak, PSG 9
6.5000
Nimfje Australische flappentak, PSG 9

Nimfje Australische flappentak, PSG 9

Speciale prijs € 6,50 Normale prijs € 7,99

Nimfje van de bijzondere Australische Flappentak. Aangeduid met PSG9.

PSG 9 Nimfje Australische flappentak

1 nimfje Australische wandelende tak (nimf). Het geslacht van de nimfen is nog niet altijd zichtbaar.

Algemene informatie

Een jonge nimf van de wandelende tak soort Extatosoma tiaratum. Dit wordt ook de Australische Flappentak genoemd. De soort heeft ook het nummer PSG9 ontvangen.

Het Australische flappentak vindt zijn oorsprong in Australië en Nieuw-Guinea en is erg populair vanwege zijn ongebruikelijke vormen en grootte. Ze lijken meer op een cactus dan op een tak. Ze hebben stekels en opvallende uitstulpingen op de benen. Ze zijn vaak bruin gekleurd, en af ​​en toe zijn er ook groene variëteiten van dit type beschikbaar. Op bovenstaande foto's kun je zien hoe mooi ze zijn!

Wat opvalt is het grote verschil tussen mannen en vrouwen. De vrouwtjes zijn dik, stekelig en 15 cm lang. Mannetjes zijn gewoon smal met lange vleugels, kleine stekels en een lengte van ongeveer 12 tot 13 cm.

Beweging en gedrag

Deze wandelende tak is een vredig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtdieren zijn, zullen ze overdag niet veel bewegen. 's Avonds zie je dat ze bewegen en eten.

Voeding

Deze soort eet verschillende bladeren zoals bramenbladeren, frambozenbladeren, eikenbladeren, rozenbladeren, hazelaar- en eucalyptusbladeren. Braambladeren zijn gemakkelijk te vinden, zelfs in de winter. Zorg voor onbespoten voedsel!

De nimfen worden bij ons grootgebracht met braamblad, dus we raden aan dit soort bladeren voor de nimf te gebruiken. Je kunt ook verschillende bladeren mengen (maar in ieder geval braam) zodat ze kunnen wennen aan een ander type blad.

Omstandigheden

De temperatuur kan variëren tussen 20 ° C en 30 ° C. Dus kamertemperatuur is prima voor deze dieren. De wandelende tak stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, zorg ervoor dat je minstens 2-3 keer per week spuit, omdat ze water nodig hebben om te overleven. kijk uit voor schimmelontwikkeling.
Zoals met alle soorten wandelende takken, vereisen de dieren een verblijf van ten minste 3 keer de lengte van het dier hoog en breed ten minste 2 keer de lengte van het dier. Voor een volwassen vrouw betekent dit een hoeveelheid van minimaal 45 cm hoog en 30 cm breed.

Reproductie

Volwassen mannetjes zijn te onderscheiden omdat ze kleiner zijn, vleugels hebben en lange antennes.
Deze soort kan zich seksueel of parthenogenetisch voortplanten. Je kunt de mannen en vrouwen bij elkaar houden tijdens een verblijf. De eieren zijn ronde bruine ballen.
De eieren komen uit na ongeveer 4 tot 6 maanden als een mannetje het vrouwtje heeft bevrucht, parthenogenetische eieren komen na zes maanden tot een jaar uit. Bewaar de eieren op een vochtig papier. Dit moet altijd vochtig zijn, maar niet echt nat. Houd de eieren bij voorkeur op een temperatuur van 25 ° C. Pas op voor schimmel!

Eigen kweek

De insecten worden door ons gekweekt en worden alleen per pakketpost verzonden. Het geslacht is nog niet altijd zichtbaar. Veel plezier met het observeren van deze geweldige dieren!


Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

Product vragen
Komen ze alteid levend aan

Bedankt voor je vraag. Ze komen bijna altijd levend aan. We geven daarop garantie, gaat er iets mis dan lossen we het op. Op de pagina over verzending en retouren kun je nog veel uitgebreidere info vinden. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust.

Kunnen deze samen met de Indische tak

Bedankt voor je vraag. Bij voldoende ruimte en juiste voeding voor beide dieren kun je ze prima combineren inderdaad. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

Komen ze altijd levend aan? Kunnen deze samen met de Indische tak?

Bedankt voor je vraag. We geven garantie op levend overkomen. Gaat er iets mis tijdens verzending dan lossen we dit op. Ze kunnen samen gehouden worden met psg1 als er maar voldoende ruimte en de juiste voeding aanwezig is. Zijn er nog vragen, laat het ons gerust weten!

Komen ze altijd levend aan? Kunnen deze samen met de Indische tak?

Bedankt voor je vraag. Je kunt ze samen houden als je voor beide soorten voldoende ruimte en het juist blad aanbiedt. Verder geven we garantie op levend overkomen en dat gaat vrijwel altijd goed inderdaad. Als er nog vragen zijn, stuur ons dan gerust een email!

Hoe groot moet het terrarium zij voor deze wandelende tak?

Bedankt voor je vraag. Het insecten terrarium dat op onze website verkrijgbaar is, is geschikt om er een paar van deze soort in te houden. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Kan je het geslacht van de Australische flappentap kiezen voor je het besteld

Bedankt voor je vraag, helaas is het niet mogelijk een geslacht te kiezen, we versturen ze willekeurig. Als er meer besteld worden en we kunnen het geslacht zien, dan verdelen we wel. Maar we kunnen geen rekening houden met voorkeuren helaas. Zijn er nog vragen, mail ons gerust!

Goedendag, kunnen austr. Flappentakken samen in 1 bak samen leven gewone wandelende takken? Of eten ze elkaar dan op.

Bedankt voor je vraag. PSG9 de flappentak kan zeker samen leven met andere wandelende takken zoals PSG1. Let er alleen wel op dat beide een ander soort blad eten. Je moet er zeker van zijn dat beide het juiste blad kunnen eten en voldoende op beschikbaar is.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding