Isopod Armadillidium maculatum "Zebra"
1.49
Armadillidium maculatum 'Zebra'

Isopod Armadillidium maculatum "Zebra"

€ 1,49
  • Koop 12 voor € 1,25 en bespaar 16%

Let op: de prijzen zijn per stuk! 
Isopods zijn leuke dieren voor de hobby maar worden ook gebruikt in terrarium of paludarium. Ze ruimen voedselresten op, uitwerpselen en eventueel eitjes van mijt. Tevens zijn ze een goede aanvulling in voedsel voor reptielen en amfibieën, dit vanwege hun hoge calciumgehalte.

Armadillidium maculatum 'Zebra'

Nimfen uit eigen kweek. Het geslacht van de nimfjes is willekeurig. Wil je ermee kweken, dan adviseren we een groep van 10 nimfjes te bestellen.

 

Informatie

Deze Isopods komen uit Frankrijk. Ze zijn nog heel jong en groeien snel. We verzenden ze tussen een paar mm en 1,5 cm. Ze zijn dan een aantal weken oud. Natuurlijk geven we garantie op het levend overkomen van deze bijzondere dieren.

 

Uiterlijk

Deze isopods kunnen tot 1,8 cm worden en zijn zwart/wit gestreept. De vrouwtjes hebben een holte aan de buikzijde tussen de poten, mannetjes hebben deze niet. In deze holte worden de eitjes en nimfen meegedragen.

 

Gedrag

De Armadillidium maculatum "Zebra" is actieve isopod, altijd in de weer en op zoek naar voedsel. De vrouwtjes graven een gaatje in het zand waar ze samen met haar nimfjes een veilig plekje heeft. Het zijn groepsdieren en ze zitten graag samen onder een steen of een stuk kurk.

 

Voedsel

Iospods zijn echte opruimers. Ze eten onder andere dood hout, dood beuken en eikenblad, visvoer, komkommer en champion. Sepia mag zeker niet ontbreken omdat ze een hoge behoefte hebben aan calcium, dit kun je ook aanbieden in poedervorm.

 

Omgevingseisen

Isopods kunnen niet tegen glas oplopen, een glazen bak als huisvesting is al voldoende. Gebruik cocopeat als bodem gemixt met humus, dode bladeren (beuken en eiken) wat stukken verteerd hout en schors. De Armalillidium maculatum "Zebra" hoeft niet zo vochtig te zitten, een deel van het verblijf sproeien is voldoende. De temperatuur mag tussen de 22 en 26 graden zitten.

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding