Begin je eigen Mierenboerderij

Honingdauw
2.69

Honingdauw

€ 2,69

Een honingdauw mengsel, volledig door Mierenboerderij ontwikkelt, geschikt voor alle mierensoorten.

- +

Honingdauw

Let op: honingdauw bewaren in de vriezer in verband met de houdbaarheid.

Een honingdauw surrogaat mengsel, rijk aan voedingsstoffen, speciaal door Mierenboerderij ontwikkelt voor mieren. Het mengsel van voedingsstoffen is door ons uitgebreid getest en geschikt voor alle mierensoorten. Het is een aanvulling op het dieet voor mieren met suikerwater en levende insecten (en voor Messor en Pheidole de zaden).

De prijs is inclusief buisje en watje, waar de mieren de honingdauw uit kunnen zuigen. Geschikt voor meerdere maanden. Bied de honingdauw op een watje aan (druppel) en vervang dit wekelijks (buisje afgesloten in vriezer bewaren).

Dit mengsel is door Mierenboerderij ontwikkeld en we gebruiken het ook voor onze eigen mierenkolonies.

Specificaties buisje
Lengte - 75 mm
Diameter - 13 mm
Inhoud - 2 ml

Product vragen
Hoe kun je voorkomen dat de honingdauw opdroogt als je het op een watje aanbiedt?

Het droogt relatief snel uit, het advies is om wekelijks de voeding te verversen.

Hoe voorkomen dat het reageerbuisje met honingdauw kapot spring?

Bedankt voor je vraag. Zoals je op het label bij het voedingszakje (bubbelzakje) kunt lezen adviseren we de honingdauw in de vriezer te bewaren. Op deze manier gaat het niet gisten en springt het buisje niet kapot. Zijn er nog vragen, mail ons gerust!

Hallo! Hoe vaak moet er een druppel honing op het watje?

Bedankt voor je vraag. Dit hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld het aantal mieren, de soort, de ontwikkeling, de huisvesting en de periode van het jaar. Ons advies is om wekelijks 1 moment te voeren en dan elke week voeding te verversen. Als je het idee hebt dat ze veel pakken geef je meer druppels. Maar je begint klein, bijvoorbeeld met een paar druppels. Volg verder de handleiding op het labeltje (op het voedgingszakje). Hopelijk kun je er zo verder mee. Als er nog vragen over zijn, stuur ons dan gerust een email!

In de beschrijving staat dat je het honingdauw moet bewaren in de vriezer, maar dan word het toch ijs, En kun je het niet geven.

Bedankt voor je vraag. Je kunt het in de vriezer bewaren, het wordt ijs en is bij het uit de vriezer halen in een paar minuten (soms tot een kwartier) voldoende ontdooid om er een druppel uit te laten lopen en te voeden. Daarna kun je weer invriezen. Zo kun je de honingdauw langere tijd bewaren. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding