Reuzenbidsprinkhaan - Hierodula sp.
14.99

Reuzenbidsprinkhaan - Hierodula sp.

€ 14,99

Bovenstaande prijzen zijn per nimfje en exclusief eventuele kosten voor de keuze van het geslacht. Hierodula sp wordt in het Engels ook wel Giant Mantis genoemd. Een Hierodula is makkelijk in de verzorging en wordt erg groot, waardoor het een geliefde beginnerssoort is.

- +

Reuzenbidsprinkhaan Hierodula sp

Het stadium van de bidsprinkhaan is vanaf L2 tot L6


Informatie

Hierodula wordt in het Engels ook wel Giant Mantis genoemd. 

Een hierodula is makkelijk in de verzorging en wordt groot, waardoor het een geliefde beginnerssoort is. Lees deze caresheet met basis informatie hoe je een hierodula kunt verzorgen.


Uiterlijk

Dit soort bidsprinkhaan is meestal lichtgroen, maar er zijn ook gele, beige en bruine varianten. De beige dieren lijken als ze volwassen zijn een beetje roze-achtig. Het verschil in kleur heeft vooral te maken met de omgeving waarin het dier gehouden wordt. Ze kunnen binnen een paar dagen een andere kleur ontwikkelen.
Dit is een van de grootste soorten bidsprinkhaan die in gevangenschap succesvol gehouden wordt. De vrouwtjes worden wat groter dan mannen. De mannetjes zijn smaller met iets langere vleugels. De vrouwtjes zijn breder, met vleugels die tot op het achterlijf reiken.


Gedrag

Hierodula  is een fel soort bidsprinkhaan. Ze jaagt actief achter haar prooi aan als ze hem eenmaal in de gaten heeft. Een krekeltje die op de bodem van het verblijf loopt is snel opgemerkt, en al snel wordt de achtervolging ingezet. De prooi beland dan al vlug in de vangarmen van dit roofdier.


Voedsel

Volwassen Hierodula kunnen als voedsel makkelijk volwassen krekels krijgen, evenals kakkerlakken en halfwas treksprinkhanen. Ze kunnen ook grote volwassen treksprinkhanen aan, maar er is een kleine kans dat ze gewond raken door de springpoten als ze hem niet goed grijpen.


Omgevingseisen

De ideale temperatuur is ongeveer 24 °C, maar kamertemperatuur is ook prima. ’s Nachts mag het iets koeler zijn dan overdag, maar minimaal 18 °C.
Dit soort stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, maar het is wel belangrijk elke dag of om de dag met water te sproeien. Een richtluchtvochtigheid is ongeveer 40 tot 65 %. Te lang te vochtig is doodsoorzaak nummer 1 bij dit soort.
Zoals bij alle soorten bidsprinkhanen, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen dier betekent dit dus minstens 27 cm in de hoogte en 18 cm in de breedte. Een mooie maat voor een terrarium zou 20 x 20 x 35 zijn, zodat er ook plaats is voor nepplanten en veel zitstokjes.

Product vragen
Ik heb bij jullie een reuzenbidsprinkhaan gekocht. Maar nu is mijn vraag: Kan ik buiten gewoon een klein vliegje of kevertje vangen en die aan hem voeren? En ik heb voor het geval dit gevaarlijk kan zijn een paar kleine krekeltjes gekocht maar die zijn ongeveer de helft van de grote van de bidsprinkhaan. Is het gevaarlijk om deze te geven of kan hij ze makkelijk aan? Alvast bedankt.

Bedankt voor je vragen. Je kunt het best voeren met voedseldieren die gekweekt zijn ervoor. Het advies is zoveel mogelijk vliegen te gebruiken (fruitvliegen, krulvliegen, huisvliegen). Je kunt deze online vinden bij aanbieders van voedseldieren, maar ook in sommige dierenwinkels en tuincentra.

Ik wil binnen kort ook een hierodula halen maar mijn vraag is kan ik als hij volwassen is ook nog fruitvliegjes geven of zijn die dan te klein?

Bedankt voor je vraag. Een volwassen Hierodula heeft niet genoeg aan fruitvliegjes. Ons advies is dan huisvliegen of krulvliegen te gebruiken.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding