FAQ
1 Contact met Mierenboerderij

1.1 Wat zijn jullie openingstijden?
We zijn geopend op afspraak op werkdagen tussen 11.00-15.00 voor het afhalen van bestellingen.

1.2 Wat is jullie telefonische bereikbaarheid?
We proberen tijdens kantoortijden (ma-vr 9.00-17.00) zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn. Door de productie van Mierenboerderijen in onze showroom, afspraken die we hebben en workshops en onderzoek op locatie lukt dat helaas niet altijd. Snel contact? Stuur ons een email info@antskingdom.com.

1.3 Als er een vraag is
Stel bij voorkeur je vraag per email. Op vragen per email reageren wij doorgaans dezelfde dag (binnen een paar uur). We proberen telefonisch bereikbaar te zijn (tijdens kantooruren) maar dat lukt niet altijd.

2 Informatie over bestellen

2.1 Ik kan het product wel bekijken maar niet bestellen, hoe kan dit?
Dit kan inderdaad voorkomen. In de meeste gevallen is het product niet meer voorradig en in bestelling. Mocht je het product willen bestellen, neem dan met ons contact op voor de levertijd of een reservering.

2.2 Wat wordt er bedoeld met de laagste prijs garantie?
Mierenboerderij garandeert de laagste prijs op mierenboerderijen inclusief mieren. Vind je het elders goedkoper, dan betalen wij het verschil terug.

2.3 Ik heb een track & trace code ontvangen, werkt de link direct?
Nee, de pakketten zijn op dat moment ingepakt en worden 's avonds door de transporteur (GLS) ingescand. Dit betekent dat het pakket pas te volgen is wanneer deze is ingescand in het depot, doorgaans is dat in het begin van de avond.

2.4 Wat is jullie levertijd?
We proberen zoveel mogelijk bestellingen voor 16.00 dezelfde werkdag te verzenden. Door enorme drukte is dit momenteel helaas niet (altijd) haalbaar. Houd dus rekening met eventueel 1 a 2 werkdagen extra verzendtijd. Daarnaast maken we een aantal producten met de hand. Er is veel vraag naar deze producten. De levertijd voor deze producten staat vermeld in de titel en omschrijving van het product.

Zodra je de flex delivery mail van GLS ontvangt, kun je de bezorgmethode nog aanpassen. Tevens kun je hier zien in welk tijdvak jouw bestelling wordt geleverd. Bij het aanpassen van de bezorgmethode kun je kiezen voor een andere locatie, GLS parcelshop of een andere datum.

Let op: we kunnen nooit met 100% zekerheid een leverdag garanderen. GLS is in 98% van de gevallen op tijd (de volgende werkdag), maar er kan altijd onvoorzien een vertraging in de verzending ontstaan.


2.5 Hoe zit het met garantie?
Je hebt garantie op de levering van Mierenboerderij.nl. Zodra de koninginnemier niet levend aankomt, of als er mieren zijn overleden waardoor het minimum aantal levende mieren niet wordt gehaald, dan krijg je gratis een aanvulling of vervanging toegestuurd.
Natuurlijk gelden ook alle andere rechten op het gebied van garantie en retour. Op het zelf in gebruik nemen van voedings- en verzorgingsproducten en het aanmaken van gel kunnen wij uiteraard geen garantie bieden. Houd onze adviezen en instructies daarbij goed in de gaten. Ze staan allemaal uitgewerkt op www.mierenboerderij.nl/service/help.

2.6 Is de temperatuur een probleem voor de verzending van mieren?
Een lage of hoge temperatuur is geen probleem voor de mieren, mocht het weer echter extreem worden, dan zorgen wij bij te lage temperaturen voor een warmtebron tijdens de verzending en bij te warm weer stellen we de verzending uit. Natuurlijk ontvang je daar dan direct bericht over.

3 Informatie over het gebruik van onze producten

3.1 Wat is er nodig aan onderhoud en voeding
Bij je bestelling van een Mierenboerderij zorgen wij voor een uitgebreide duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarin staat alle informatie die nodig is! Deze handleiding heet 'Mieren zijn helden' en staat boordevol informatie. Daarnaast hebben we een downloadpagina (www.mierenboerderij.nl/help) met alle informatie over de producten. Van verzorging tot het aanmaken van gel bij een Antquarium product.

3.2 Hoe lang leven de mieren?
Een mierenkolonie kan het jaren volhouden (tot wel 20 jaar). De levensduur van mierenfamilies varieert, er zijn inmiddels klanten die al meer dan een half jaar de mieren in de gelomgeving hebben.

3.3 Hoe kom ik van de mieren af als ik ze niet meer wil?
Je kunt de mieren beter niet in de natuur vrijlaten. Voor de Lasius niger mier geldt dat hij moeilijk een nieuw nest kan maken en het waarschijnlijk niet zal overleven. Voor de mieren uit het buitenland geldt dat de temperatuur in Nederland doorgaans te laag is, waardoor deze het ook niet overleven. Mierenboerderij.nl is bereid om mieren terug te nemen (bij grotere kolonies ook tegen betaling), neem dus altijd contact met ons op als je van de mieren af wilt.

3.4 Is het houden van mieren niet zielig voor de beestjes?
Nee, de omgevingen van zowel gel- als zandboerderijen zijn afgestemd op de behoeften van de mieren, ze zijn dus ideaal te noemen. Mieren hebben ook niet veel nodig, bedenk maar eens waar je ze overal in de natuur (of bij huis) tegenkomt! De mierenkoninginnen die een kolonie beginnen worden in de zomermaanden tijdens bruidsvluchten gevangen, er vliegen dan miljoenen mieren uit. In de natuur zouden deze het voor het grootste deel niet hebben gered. Het houden van vissen in een vissenkom, of knaagdieren en vogels in een klein kooitje, is ons inziens minder diervriendelijk...

3.5 Meerdere producten bestellen of producten van Mierenboerderij.nl verkopen?
Dat kan, neem hiervoor contact met ons op, we maken graag een voorstel.