De mier als huisdier

De mier als huisdier

Als je deze hobby wilt beginnen, wat kies je dan?


03.03.2020

Begin je eigen Mierenboerderij!

In deze video vertellen we je welke keuze je hebt in het starten van een Mierenboerderij. Wij zijn blij met onze producten en laten ze graag zien, we hopen dat dit je helpt in het maken van een keuze! Deze video vervangt de vorige video 'Welke Mierenboerderij moet ik kiezen?' Vind je deze video ook handig en tof? Dan vinden wij het leuk als je je abonneert op ons kanaal en deze video een like geeft, bedankt daarvoor! Check onze website voor de producten die wij bieden: www.mierenboerderij.nl Volg ons ook op instagram en facebook!
 

Abonneer je op ons YouTube kanaal...

... als je op de hoogte wilt blijven en lees hieronder verder over de mier als huisdier!


Videos: 29 Views: 807164 Subscribers: 8320
Mierenboerderij
Mierenboerderij is gevestigd in Apeldoorn en bestaat sinds 2009. We zijn gespecialiseerd in producten voor het houden van mieren als huisdier en we kweken onze mieren zelf. Abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven en bedankt voor het bezoeken!
Uploads
  • Playlist webiste
  • Mierenboerderij
  • Mierenboerderij

Mierenboerderij OPEN DAG!

Na lange tijd weer eens een video en een open dag! Welkom aanstaande zaterdag 29 oktober 2022. Wij hebben er zin in, jullie ook? En wat denken jullie, wordt het weer tijd voor meer video's?

Antcoins - Spaarsysteem Mierenboerderij

Spaar nu Antcoins bij Mierenboerderij voor korting of gratis producten. Bekijk deze video om achter te komen hoe dit werkt. **Actie** Gratis 25 antcoins bij een bestelling tussen 10-17 april 2020. Vind je ons leuk, bedankt! Een blauw duimpje en abonneren zou te gek zijn.

Het coronavirus: leren van mieren

In deze video probeer ik je in twee minuten uit te leggen waarom mieren beter zouden kunnen omgaan met het coronavirus dan wij Nederlanders. Mieren zijn helden en wat kunnen we veel van ze leren. Wat leer jij van mieren? Deel het in de comments en laten we elkaar inspireren! Wij vinden het leuk als je abonneert op ons kanaal en een like geeft aan de video, bedankt daarvoor. Je eigen mierenboerderij beginnen kan op: www.mierenboerderij.nl Ook zijn we actief op instagram, facebook en twitter, zie je daar!
Bekijk meer video's......


Kies een Mierenboerderij
In een speciaal voor mieren ontwikkelde gel kun je goed zien hoe mieren met elkaar een gangenstelsel maken. De bekende merken Antquarium, Antworks, Antworld, Antfarm en ons eigen merk Mierenboerderij zijn in de categorie mierenboerderij gel te bestellen.

Wil je zien hoe een mierenkolonie zich ontwikkelt? Kies dan voor een mierenboerderij gips of een mierenboerderij zand. Het communiceren tussen mieren en het samenwerken, je bekijkt het van dichtbij. Ook zie je hoe mieren hun koningin verzorgen, voedsel aannemen en het nest inrichten. Zelfs het proces van ei tot mier, de groei van je kolonie kun je zo volgen.

Kies je mieren
Kies voor je gel mierenboerderij een mierenfamilie en voor je mierenboerderij met gips, zand of acryl een mierenkolonie. We adviseren geen mierenkolonie te plaatsen in een gel mierenboerderij. Deze omgeving is namelijk te licht voor de ontwikkeling van broed. Ook is de omgeving te licht voor de koningin. In de praktijk zullen de mieren dan niet gaan graven, maar de koningin en het broed alleen beschermen.

Verzorg je mieren
Het verzorgen van een mierenkolonie is gemakkelijk, uitgebreide informatie vind je in het boekje 'Mieren zijn helden', gratis bij elke Mierenboerderij. Geschikte producten voor voeding, verwarming en inrichting vind je in de categorie verzorging.

Nu ben je klaar voor deze nieuwe hobby. Heb je nog vragen of zoek je een specifieke mierensoort of mierenboerderij, neem dan gerust contact met ons op!

We krijgen vaak de vraag of je mieren kunt kweken in een gelboerderij. Daar is een gelboerderij niet voor geschikt! Deze is echt alleen bedoeld om het werk van mieren te observeren. Vandaar dat we daarvoor dus geen mierenkolonie aanbieden, maar alleen een groep werksters (zonder koningin).

Waarom het houden van mieren makkelijk en leuk is?
- Bekijk hoe de mierenkoningin haar kolonie start in je boerderij.
- Schoonhouden? Nee hoor, daar zorgen de mieren zelf wel voor.
- Dit huisdier neemt weinig ruimte in, het past vrijwel overal.
- Kijk zo vaak je wilt. En heb je even geen zin of tijd: dit huisdier vraagt je niets.
- Bekijk hoe de mieren samen leven, spelen en werken.
- Het onderkomen ziet er mooi uit, het is dus overal te plaatsen, ook in de huiskamer misstaat dit totaal niet. En aan gespreksstof heb je dan geen gebrek!
- En dan, last but not least: De mierenkolonie voed je gemiddeld 1 keer per week wat suikerwater, wat kleine insecten (zoals fruitvliegjes) en een paar druppels water, dat is alles! Kies je voor de gelvariant als mierenboerderij, dan hoef je zelfs geen voer en water te geven, dan ben je voor langere tijd helemaal klaar (kies dan wel voor een mierenfamilie) of combineer met een ander (donker) verblijf voor een mierenkolonie!

Bekijk meer video's......