Ant's Kingdom Major (Master Series)
34.9900

Ant's Kingdom Major (Master Series)

Speciale prijs € 34,99 Normale prijs € 38,99

De Major mierenboerderij uit de Master serie, het model van 10 bij 15 om de kweek van je mierenkolonie mee te starten.

- +

Ant's Kingdom Major

Een strak vormgegeven Mierenboerderij van gips vormt het hart van deze opstelling. Een volledig met de hand gemaakt robuust gipsnest, zeer degelijk gemonteerd.

Unieke vochtvoorziening

De mierenboerderij is speciaal ontworpen met een uniek vochtreservoir. Vanuit het centrum van het nest regel je de vochtigheid met de bijgeleverde spuit. Het systeem is met deze unieke watervoorziening heel praktisch. 


Indeling en aansluiten Major Mierenboerderij

De kamers in het midden rondom het vochtreservoir zijn ondiep (4mm), zodat je het centrum van je kolonie goed kunt observeren. De kamers aan de buitenkant zijn dieper (7mm), zodat de werksters daar hun zaden en voedselvoorraad mooi kunnen opslaan. Alle kamers en gangen staan met elkaar in verbinding. Laat je verbazen hoe de mieren deze ruimte gebruiken en inrichten en ervaar zelf hoe intelligent deze bijzondere dieren zijn!

Aan weerszijden is een opening gemaakt om de Mierenboerderij aan te sluiten op het nestbuisje met de kolonie en het voedingsbakje of de arena. Kies een arena (of het voedingsbakje) om je setup compleet te maken!


Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden. Kies hierboven een kolonie voor een aanbiedingsprijs.


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Inhoud

Wat ontvang je bij een bestelling van dit product?
- De Major
- Vochtspuit 5 ml
- 1 afsluitdopje 
- A4 handleiding en instructies
- Download boekje 'Mieren zijn helden'


Specificaties

Lengte: 15 cm
Breedte: 10cm
Dikte: 3cm (nestdeel varierend van 4 tot 7 mm)
Aantal aansluitmogelijkheden gipsnest: 2 (10mm - aan weerskanten)
Aantal kamers: 8
Aantal mieren: geschikt tot 200 mieren voor de meeste soorten
Bevochtiging systeem door uitsparing in het midden
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Product vragen
Hoeveel vocht moet je iedere week toevoegen aan de gips major?

Bedankt voor je vraag. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals hoe groot je mierenkolonie is, of ze er al in gehuisvest zijn, welke soort mieren, of ze verwarmd worden of niet, welke tijd van het jaar het is. Je vindt in de handleiding/instructies erbij een advies en ook in onze video's op YouTube en via www.mierenboerderij.nl/media. Als je een specifieke situatie wilt voorleggen aan ons, stuur dan gerust een mail met toelichting en foto's, dan kunnen we je gericht adviseren!

Wat is het aansluit materiaal? Alleen een buis of ook een T splitsing?

Als je een arena erbij bestelt, krijg je aansluitslang, bestel je ook een kolonie erbij, dan krijg je ook het zwarte koppelstuk om te kunnen verbinden. Een t-opstelling raden wij in het begin af. Onze instructies bij het product geven aan hoe je het best kunt aansluiten met het geleverde materiaal.

Zitten er oom van die loopbuizen bij? Of moet je die los kopen? Groetjes Tijn (Ps ben echt van plan te gaan kopen)

Als je een combinatie bestelt van een arena en een mierenboerderij (en/of kolonie), dan krijg je van ons de aansluitmaterialen erbij, dus ook de slang. Zijn er nog vragen, mail ons gerust!

Zit er een voedingsplateau bij?

Dit product is alleen de Major mierenboerderij, zonder onderdelen.

hoi ik heb een vraag over het product als ik het bestel krijg je dan gewoon de buizen en spullen er bij of moet je die nog eztra bestellen. groetjes luca

Als je een combinatie bestelt, dan leveren wij gratis de aansluitmaterialen bij om op elkaar te kunnen aansluiten. Dus niet bij een los product. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Welk kies ik het beste voor mijn beginnende Lasius Niger kolonie: een acryl boerderij of een gips boerderij

Bedankt voor je vraag. In onze video direct op de homepage kun je de verschillende producten zien en een advies daarover. Uiteindelijk is onze voorkeur een gips mierenboerderij, vanwege het gemak met vocht en de meer natuurlijke omgeving voor de mieren. Maar het is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Begin de hobby wel altijd zoals we omschrijven in de instructies en video's. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Welke mier kan ik het beste houden in de gips master serie? 10x15, welke voeding en arena kan ik het beste hiervoor gebruiken?

Bedankt voor je vraag. Deze gipsmodellen zijn speciaal ontwikkeld voor Messor barbarus. Die is het meest ervoor geschikt. Uiteraard kun je er ook andere soorten in houden.

wat voor aansluit materiaal zit er bij

Bedankt voor je bericht. Er wordt altijd een stuk slang bij meegezonden. Wanneer je het koopt inclusief een mierenkolonie, zorgen wij ook voor een zwart koppelstuk.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding