Ant's Kingdom General (Master series)
49.99

Ant's Kingdom General (Master series)

€ 49,99

De General mierenboerderij uit de Master serie, het model van 14 bij 21 om je mierenkolonie mee uit te breiden.

- +

Ant's Kingdom General


Een strak vormgegeven Mierenboerderij van gips vormt het hart van deze opstelling. Een volledig met de hand gemaakt robuust gipsnest, zeer degelijk gemonteerd.


Unieke vochtvoorziening

De mierenboerderij is speciaal ontworpen met een uniek vochtreservoir. Vanuit het centrum van het nest regel je de vochtigheid met de bijgeleverde spuit. Het systeem is met deze unieke watervoorziening heel praktisch. 


Indeling en aansluiten General 

De kamers in het midden rondom het vochtreservoir zijn ondiep (5mm), zodat je het centrum van je kolonie goed kunt observeren. De kamers aan de buitenkant zijn dieper 10mm), zodat de werksters daar hun zaden en voedselvoorraad mooi kunnen opslaan. Alle kamers en gangen staan met elkaar in verbinding. Laat je verbazen hoe de mieren deze ruimte gebruiken en inrichten en ervaar zelf of ze zich houden aan ons 'script'!
Aan weerszijden is een opening gemaakt om de Mierenboerderij aan te sluiten op het nestbuisje met de kolonie en het voedingsbakje of de arena. Kies een arena (of het voedingsbakje) om je setup compleet te maken!


Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden. Kies hierboven een kolonie voor een aanbiedingsprijs.


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Inhoud

Wat ontvang je bij een bestelling van dit product?
- De General
- Vochtspuit 5 ml
- 1 afsluitdopje 
- A4 handleiding en instructies
- Download boekje 'Mieren zijn helden'


Specificaties

Lengte: 21 cm
Breedte: 14 cm
Dikte: 3cm (nestdeel varierend van 5 tot 10 mm)
Aantal aansluitmogelijkheden gipsnest: 2 (10mm - aan weerskanten)
Aantal kamers: 8
Aantal mieren: geschikt tot 400 mieren voor de meeste soorten
Bevochtiging systeem door uitsparing in het midden
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Product vragen
Hoeveel vocht moet je iedere week toevoegen aan de gips major?

Bedankt voor je vraag. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals hoe groot je mierenkolonie is, of ze er al in gehuisvest zijn, welke soort mieren, of ze verwarmd worden of niet, welke tijd van het jaar het is. Je vindt in de handleiding/instructies erbij een advies en ook in onze video's op YouTube en via www.mierenboerderij.nl/media. Als je een specifieke situatie wilt voorleggen aan ons, stuur dan gerust een mail met toelichting en foto's, dan kunnen we je gericht adviseren!

Hallo ik vroeg mij af of het normaal is dat de mieren al het afval in het gips nest zelf leggen het Arlin Motten

Bedankt voor je vraag. Als de kolonie nog niet groot genoeg is om te verhuizen, dan kan het gipsnest nog te groot voor ze zijn en kun je beter eerst alleen een arena aansluiten zoals de instructies voorschrijven. Ook kan het zijn dat je anders aan hebt gesloten dan in de instructies staat waardoor het gipsnest bijvoorbeeld net zo ver weg is als de arena. Je kunt dan beter de arena na het gipsnest aansluiten. Daarnaast is het altijd mogelijk dat mieren ook plekken in hun nest gebruiken voor wat afval, het is dan niet direct een probleem, ze kunnen dit later prima verplaatsen, tenzij het er heel vochtig is en er schimmels kunnen ontstaan. Je mag bij twijfel ons altijd even mailen voor wat advies (bv door ook een foto te sturen).

als ik ook een arena erbij bestel zijn er dan verbindingsbuisjes inbegrepen? bedankt voor het lezen.

Bedankt voor je vraag. Jazeker, wij zorgen voor alle koppelmaterialen wanneer je meerdere producten besteld. Bij een kolonie voegen wij een zwart koppelstuk en transparante slang om de producten aan elkaar te koppelen.

Als de kolonie die in het gips nest zaten dood zijn gegaan kun je er dan een nieuwe kolonie in houden

Bedankt voor je vraag. Dat is zeker mogelijk, zorg ervoor dat je het verblijf eerst goed reinigt met water. Dit kun je doen door de schroeven voorzichtig los te draaien, om vervolgens alles goed af te spoelen en het geheel weer voorzichtig in elkaar te schroeven. Dit om alle geurtjes van de vorige kolonie goed te verwijderen.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding