Ant's Kingdom Emperor (Master Series)
79.99

Ant's Kingdom Emperor (Master Series)

€ 79,99

De Emperor mierenboerderij uit de Master serie, het model van 25 bij 40, geschikt voor enorme mierenkolonies. Het grootste gips model ter wereld en daar zijn we best een beetje trots op!

- +

Ant's Kingdom Emperor


Een strak vormgegeven Mierenboerderij van gips vormt het hart van deze opstelling. Een volledig met de hand gemaakt robuust gipsnest, zeer degelijk gemonteerd.


Unieke vochtvoorziening

De mierenboerderij is speciaal ontworpen met een uniek vochtreservoir. Vanuit het centrum van het nest regel je de vochtigheid met de bijgeleverde spuit. Het systeem is met deze unieke watervoorziening heel praktisch. 


Indeling en aansluiten Emperor

De kamers in het midden rondom het vochtreservoir zijn ondiep (7mm), zodat je het centrum van je kolonie goed kunt observeren. De kamers aan de buitenkant zijn dieper 12mm), zodat de werksters daar hun zaden en voedselvoorraad mooi kunnen opslaan. Alle kamers en gangen staan met elkaar in verbinding. Laat je verbazen hoe de mieren deze ruimte gebruiken en inrichten en ervaar zelf hoe intelligent deze bijzondere dieren zijn!

Aan weerszijden is een opening gemaakt om de Mierenboerderij aan te sluiten op het nestbuisje met de kolonie en het voedingsbakje of de arena. Kies een arena (of het voedingsbakje) om je setup compleet te maken, wij leveren dan gratis de aansluitmaterialen mee!


Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden. Kies hierboven een kolonie voor een aanbiedingsprijs. We adviseren wel om altijd klein te starten en de combinatie van mierenkolonie met arena als startpunt aan te houden. 


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Inhoud

Wat ontvang je bij een bestelling van dit product?
- De Emperor
- Vochtspuit 10 ml
- 1 afsluitdopje 
- A4 handleiding en instructies
- Download boekje 'Mieren zijn helden'


Specificaties

Lengte: 40 cm
Breedte: 25 cm
Dikte: 4cm (nestdeel varierend van 7 tot 12 mm)
Aantal aansluitmogelijkheden gipsnest: 2 (10mm - aan weerskanten)
Aantal kamers: 8
Aantal mieren: geschikt tot honderden (of zelfs een paar duizend) mieren voor de meeste soorten
Bevochtiging systeem door uitsparing in het midden
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Product vragen
Hoeveel vocht moet je iedere week toevoegen aan de gips major?

Bedankt voor je vraag. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals hoe groot je mierenkolonie is, of ze er al in gehuisvest zijn, welke soort mieren, of ze verwarmd worden of niet, welke tijd van het jaar het is. Je vindt in de handleiding/instructies erbij een advies en ook in onze video's op YouTube en via www.mierenboerderij.nl/media. Als je een specifieke situatie wilt voorleggen aan ons, stuur dan gerust een mail met toelichting en foto's, dan kunnen we je gericht adviseren!

Beste, Als je een hele set koopt zoals: Ant's Kingdom Emperor (Master Series) + base +kolonie + voeding + arena xl Zit er dan ook het deck voor die xl arena? Mvg Jeroen

Bedankt voor je vraag! Het aansluitmateriaal zit er dan gratis bij, een deck voor een arena kun je er nog los bijkopen. Er zijn namelijk verschillende arena's te selecteren en dus ook verschillende decks te kiezen. Als er nog vragen over zijn, stuur ons dan gerust een email!

Zou ik de groothoofdmier hier ook in kunnen houden?

Dit is mogelijk, maar we adviseren wel met een kleiner model te starten. Ook zijn de Pheidole mieren helden in ontsnappen, dus altijd goed om bij deze soort ook de zijkanten van de gips mierenboerderij nog af te plakken als extra zekerheid (met tape bv). Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Beste Mierenboerderij, passen grotere miersoorten zoals de camponotus nicobarensis hier ook in? BVD

Bedankt voor je vraag. Camponotus soorten passen inderdaad ook in deze mierenboerderij. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding