Antquarium Mierenboerderij Forest
31.99

Antquarium Mierenboerderij Forest

€ 31,99

Antquarium Forest, de kit met DIY gel (zelf verantwoordelijk voor het correct aanmaken van de gel). De natuur in huis, volg het gangenstelsel van de mieren in de gel en de groei van plantjes er boven op!

- +

Antquarium Forest Mierenboerderij


Let op: bij dit product moet de gel nog zelf aangemaakt worden (DIY) met gedestilleerd water. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct aanmaken van de gel. Twijfel je hieraan, kies dan voor de kant en klare Ant's Kingdom gel Mierenboerderij.

We leveren deze Mierenboerderij inclusief digitaal (download) Boekje 'Mieren zijn helden'. De gedrukte versie van het boekje is hier te bestellen: http://www.mierenboerderij.nl/boekje-mieren-zijn-helden.html


Mierenboerderij Forest

Kijk hoe mieren leven en tunnels graven tussen de wortels van planten. In de gel graven de mieren hun gangen en boven de gel zie je ook nog hoe de plantjes groeien. Je hoeft de planten geen water en de mieren geen eten te geven. Alles wat ze nodig hebben zit in de gel.


Antquarium

Een hightech leefomgeving voor mieren. Gebaseerd op de techniek die Nasa gebruikte om leven in een gewichtloze omgeving te bestuderen. Het is geheel self supporting, de blauw gel dient zowel als voedsel, vocht en onderdak. Enige wat je zelf moet toevoegen aan de Mierenboerderij (18 x 14 x 3.5 cm) zijn de mieren zelf.


Specificaties

Inbegrepen:
- De Mierenboerderij Antquarium;
- onze Nederlandstalige A4 instructie voor het aanmaken van de gel;
- een vergrootglas om de mieren van heel dichtbij te observeren;
- een staafje om de eerste aanleg voor het nest te maken (zeer eenvoudig, slechts vier gaten maken)
- en een instructieboekje met interessante wetenswaardigheden over de mier.
- Verder is een buisje zaadjes toegevoegd voor de groei van plantjes. Gebruik de zaadjes met mate om schimmelvorming te voorkomen!
- En uiteraard de download pdfversie van ons boekje 'Mieren zijn helden'.
 
Niet inbegrepen:
- De mieren, we adviseren een  mierenfamilie. Deze kun je hier boven bij de prijs selecteren en meebestellen  Je kunt mieren uit de tuin gebruiken, maar vang dan wel heel grote aantallen (50-100).
- Gedestilleerd water. Voor het aanmaken van de gel heb je gedestilleerd water nodig, zie ook onze A4 handleiding (meegeleverd en hieronder te downloaden).

In combinatie met een Mierenboerderij bij ons aangeschaft en het op de juiste wijze aanmaken van de gel bieden wij garantie dat de mieren daadwerkelijk zullen graven. 

Hoe lang leven mieren in de Antquarium?

Mieren leven tussen de 60 dagen en een jaar. Als je ze vangt of koopt, weet je niet hoe oud ze zijn en hoe lang ze nog zullen leven. Gemiddeld houden onze mieren het een paar maanden vol. Soms horen wij enthousiaste verhalen van mensen die een aantal mieren langer dan een jaar in de gel mierenboerderij hebben gehad. We kunnen helaas geen garantie geven op de levensduur van mieren, maar gaan alle mieren in de eerste twee weken dood, dan sturen we gratis een nieuwe mierenfamilie (mits de gel correct is aangemaakt).


Hoe lang blijft de gel een voedingsbron voor de mieren?

De gel van Antquarium is een complete voedingsbron voor de mieren. Aangezien ze niet veel eten en zelfs het afval van de gel opgraven en weer hergebruiken, kunnen ze hier maanden tot maximaal een jaar mee doen. Is je gel op, begin dan een nieuwe Mierenboerderij met de Mierenboerderij Refills. 

Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

 

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding