ANTCUBE startset S - 20×20 - Digfix
199.9

ANTCUBE startset S - 20×20 - Digfix

€ 199,90

De set bestaat uit 41 onderdelen en is geschikt voor diverse mierensoorten, vooral voor soorten die in zand en in (dood) hout nestelen. De set kan zowel droog als licht vochtig gehouden worden.
Maat: S

- +

Onze ANTCUBE Starter Sets Digfix bevatten onze nestinzet "Digfix". Het is gemaakt van een speciaal materiaal waar de meeste mierensoorten graag hun kamers en tunnels in graven.

De afmetingen van de startsets (S, M, L) verschillen alleen in de afstand tussen de platen van de mierenboerderij en de grootte van de gaten voor de verbinding met mierenarena's en andere mierenboerderijen (beide in overeenstemming met de grootte van de mierensoort).
S = 6mm voor kleine soorten zoals Myrmica
M = 10mm voor middelgrote soorten zoals Lasius en Formica
L = 20mm voor grote soorten zoals Camponotus met nestinzet ook voor kleinere mierensoorten.

Inhoud:
1x ANTCUBE - Arena 20x20x10 - plat
1x mierenarena lijst 20×20
1x mierenarena dekking 20×20
4x bevestigingspunt voor arenadeksel
1x ANTCUBE - mierenboerderij - S - 20×20 - staand
1x mierenboerderij deksel
2x Formicarium plug 4mm
1x ANTCUBE - Digfix plaat 20×20 - S
1x 0,5m buis transparant 10/06 mm
1x ANTCUBE - Rode folie 20×20 - zelfklevend
1x Substraat - Zand-Loem beige - 200g
2x Formicarium plug voor 50mm gat
1x Formicarium plug voor 27mm gat
1x Formicarium dop voor 6mm-bus
1x Formicarium koppelstuk voor 27mm boring en 10-16mm buis - M25
1x Formicarium moer M25 - grijs
1x drinkbeker 2ml - 360 graden
1x Voerdispenser 2ml - doseerbaar
1x Mini thermo hygrometer analoog - display - hangend
1x Mierenvlucht beschermingsolie 10ml
1x pincet verenstaal - breed - zacht
1x pincet plastic transparant
1x Plastic pipet 3ml
1x Handloep - 2x - 30mm
1x Voedselmengselset - standaard + spons (11 delen)
1x schuimwisser 150x18x2,5mm

Beschrijving:
Digfix starterset is geschikt voor diverse mierensoorten, met name soorten die in zand en in (dood) hout nestelen. Het kan zowel droog als licht vochtig gehouden worden.

De "ANTCUBE - Digfix plaat" kan in de volledig transparante boerderij worden geplaatst. De mieren graven zelf hun tunnels en kamers in het materiaal. Indien nodig kunnen via de 50 mm gaten in de afdekking verdere modules worden aangesloten, zoals de apart verkrijgbare foggers, ventilatoren of verlichting. Als alternatief worden bijpassende Formicarien pluggen meegeleverd om de openingen af te sluiten. Indien gewenst kan het formicarium ook open gebruikt worden door eenvoudig het afneembare frame te bevestigen en de rand in te smeren met anti-mierenolie. De "Drinkbak 2ml - 360 graden" is bedoeld voor water, de "Voerdispenser 2ml - doseerbaar" voor het voedselpoeder. De "Mini Thermo-Hygrometer analoog - display - hangend" kan aan het frame of het deksel worden bevestigd en geeft de klimaatwaarden weer.

Belangrijk: Maak het substraat voor gebruik vochtig, zodat het mengsel zich kan vermengen en een stevige grip in de mierenboerderij kan ontwikkelen. Bovendien kan een te droog en stoffig substraat leiden tot verstopping van de ademhalingswegen van de mieren en in het ergste geval tot verstikking van de dieren.

Aanbeveling: Wij bevelen een bodemlaag van 2 mm hoogte aan, zodat de dieren zich niet in de arena kunnen ingraven en in plaats daarvan de voor hen bestemde boerderij gebruiken. Wij raden ook aan het nestmateriaal in de boerderij (zand/klei, Digfix, enz.) op één plaats lichtjes aan te prikken om het graven voor de dieren te vergemakkelijken.

Let op: Het nest kan zowel in een droog als in een nat formicarium worden gebruikt. Indien het nest permanent vochtig (te nat) wordt gehouden, kan schimmelvorming optreden als gevolg van voedselresten.

Opmerking over Digfix: De natuurlijke kleurschakering kan variëren tussen groen/grijsbruin en aardebruin. De kleurschakering heeft geen invloed op de kwaliteit.

Opmerkingen over de productie
Het glas is gesneden volgens DIN 1249 met een tolerantie van +/- 1mm. In het geval van extreem kleine mierensoorten is extra uitbreekbeveiliging noodzakelijk.

Notitie over de boerderij
Let op het volgende bij het aan- of afkoppelen van slangen:
Als de slang zeer moeilijk op de verbindingsbus past, moet de bus lichtjes worden ingewreven met een druppel van onze uitbreekbeschermingsolie of -poeder. De slang moet dan met draaiende of schroevende bewegingen op de bus worden geschoven, zonder de bus met op- en neergaande bewegingen te belasten. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van de slangen uit de aansluitmof van de boerderij. Trek ze er niet zomaar af!

Per 01.03.2019 - 1x drinker 2ml - 360 graden, 1x voedseldispenser 2ml - doseerbaar toegevoegd, in plaats van 1x drinker 45ml - 65mm, 1x schaaltje rond - 30mm.

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding