Begin je eigen Mierenboerderij

Acryl Nest Triplex 15x10x1,5cm
24.99

Acryl Nest Triplex 15x10x1,5cm

€ 24,99

Dit acryl nest van 15x10x1,5 cm is zeer veelzijdig en voor bijna alle miersoorten geschikt.

- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Details

Triplex acryl nest

Dit nest is zeer veelzijdig doordat je het zowel horizontaal (bijgeleverd installatie setje) als verticaal, met afneembare voet, kan worden gebruikt. Het is zelfs aan de wand te monteren (schroeven niet bijgeleverd). Het nest is geschikt voor alle bijna alle soorten mieren. Niet voor Camponotus soorten (te groot).

Aan de zijkanten zitten twee gaten van 8 mm, hierop kun je een kolonie aansluiten of doorkoppelen naar een buitenverblijf. Deze nesten zijn uitgerust met een schuimdeel dat het nest ongeveer 1 tot 2 weken vochtig houdt. Om het nest te bevochtigen kun je dit schuim nat maken (pipet bijgeleverd). Het absorbeert en verspreidt vocht zonder gevaar voor vollopen van kamers en gangen. Het schuim moet dus vochtig blijven zodat de mieren een goede omgeving vinden in dit nest.

Het systeem is met deze unieke watervoorziening heel praktisch. Zelfs het reinigen van de complete Mierenboerderij is mogelijk. Je sluit eerst een ander verblijf of nestbuisje aan waar de mieren naar toe verhuizen en vervolgens is het acrylnest eenvoudig los te schroeven en af te spoelen met water.

Het nest is eenvoudig uit te breiden door de opening van 9 mm aan de buitenzijde. Met slangen kunnen andere verblijven worden aangesloten. We leveren altijd een klein stukje 9 mm slang mee. Zo kun je andere verblijven in de toekomst aansluiten, ook als die een 10 mm opening hebben. De slangen passen namelijk over elkaar zodat je ook een verbinding van 9 naar 10 mm kunt maken.


Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden. Kies hierboven een kolonie voor een aanbiedingsprijs.


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes. Bij een Messor of Pheidole kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Nest Specificaties

Lengte: 15cm
Hoogte: 10cm
Dikte: 1,5 cm (nestdeel 1)
Aantal aansluitmogelijkheden: 2 (8mm)
Aantal kamers: 11
Aantal mieren: geschikt tot 1000 mieren voor de meeste soorten
Plaatsing: het product is horizontaal neer te zetten of te monteren aan wand
Bevochtiging systeem door schuim
Jachtgebied arena, buitenverblijf inbegrepen: Nee (wel aan te sluiten)
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.


We leveren deze Mierenboerderij inclusief digitaal (download) handleiding e Boekje 'Mieren zijn helden'. De aanwijzingen hierin over verzorging en aansluiting moeten worden opgevolgd. De gedrukte versie van het boekje is hier te bestellen: https://www.mierenboerderij.nl/boekje-mieren-zijn-helden.html


Hulp nodig? Download deze pdf met instructies:

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding