Acryl Nest Triplex 15x10x1,5cm

€24,99 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad

Triplex acryl nest

Dit nest is zeer veelzijdig doordat je het zowel horizontaal (bijgeleverd installatie setje) als verticaal, met afneembare voet, kan worden gebruikt. Het is zelfs aan de wand te monteren (schroeven niet bijgeleverd). Het nest is geschikt voor alle bijna alle soorten mieren. Niet voor Camponotus soorten (te groot).

Aan de zijkanten zitten twee gaten van 8 mm, hierop kun je een kolonie aansluiten of doorkoppelen naar een buitenverblijf. Deze nesten zijn uitgerust met een schuimdeel dat het nest ongeveer 1 tot 2 weken vochtig houdt. Om het nest te bevochtigen kun je dit schuim nat maken (pipet bijgeleverd). Het absorbeert en verspreidt vocht zonder gevaar voor vollopen van kamers en gangen. Het schuim moet dus vochtig blijven zodat de mieren een goede omgeving vinden in dit nest.

Het systeem is met deze unieke watervoorziening heel praktisch. Zelfs het reinigen van de complete Mierenboerderij is mogelijk. Je sluit eerst een ander verblijf of nestbuisje aan waar de mieren naar toe verhuizen en vervolgens is het acrylnest eenvoudig los te schroeven en af te spoelen met water.

Het nest is eenvoudig uit te breiden door de opening van 8 mm aan de buitenzijde. Met slangen kunnen andere verblijven worden aangesloten.

Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden.

Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes. Bij een Messor of Pheidole kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.

Nest Specificaties

Lengte: 15cm
Hoogte: 10cm
Dikte: 1,5 cm (nestdeel 1)
Aantal aansluitmogelijkheden: 2 (8mm)
Aantal kamers: 11
Aantal mieren: geschikt tot 1000 mieren voor de meeste soorten
Plaatsing: het product is horizontaal neer te zetten of te monteren aan wand
Bevochtiging systeem door schuim
Jachtgebied arena, buitenverblijf inbegrepen: Nee (wel aan te sluiten)
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.

Hulp nodig? Download deze pdf met instructies:

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
-->